Hlavní obsah

Táborský čekal v Teplicích na příležitost. A odvděčil se za ni

Teplice

Po dlouhé době nastoupil fotbalový záložník Ivo Táborský v základní sestavě Teplic a šanci, jakou dostal do trenéra, využil dokonale. Nejen, že vedoucím gólem po osmi minutách nastartoval svůj tým k výhře 5:0 nad obávanou Mladou Boleslaví, ale bylo ho takříkajíc plné hřiště. A hodlá pokračovat v jarním rozletu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický Ivo Táborský překonává mladoboleslavského brankáře Jana Šedu.

Článek

Nedávno jste doma selhali proti Brnu po prohře 0:1, nyní jste deklasovali v tabulce lépe postavenou Mladou Boleslav 5:0. Co říkáte na takovou proměnu?

Po utkání se Zbrojovkou jsme měli hlavy dole. Teď je na naší straně všechno pozitivní. Ale jeden výsledek sezónu nedělá. Jedeme dál s cílem, abychom potvrdili dobrý výkon a v každém dalším zápase mohli bojovat o vítězství.

Napadlo vás, že můžete s Boleslaví odehrát takhle povedený zápas?

Odvíjelo se to od vydařeného začátku. Do utkání jsme dobře vstoupili, pomohl nám i rychlý druhý gól. Celou dobu jsme průběh kontrolovali a chci všechny pochválit. Hráli jsme fakt dobře, i trenér musí být spokojen. Všichni běhali, jezdili, snažili jsme se soupeře napadat a na těžkém terénu jsme předváděli jednoduchý, přitom zodpovědný fotbal.

Cítíte to tak, že právě vaše vedoucí branka určila ráz střetnutí?

Nechci použít frázi, že je jedno, kdo dává góly. Ale je pravda, že ten můj přišel brzy a uklidnil nás. V reprezentační pauze jsme měli hodně nakřáplých kluků. Vachoušek nehrál kvůli trestu, Matula je nemocný, Nivaldo odešel. Trošku se sestava obměnila. Já jsem hrál po dvou měsících. Trenér říkal, ať tam nechám všechno, že to bude o bojovnosti. Jsem rád, že pro mě začal zápas fantasticky.

Věříte, že jste si posílil naděje na základní sestavu i pro zbytek sezóny?

To, že jsem předtím nenastupoval, jsem respektoval. Čekal jsem na příležitost. Hrajeme třikrát po sobě s Plzní a nechám na trenérovi, jak to bude. A uvidíme, co dál. Kádr byl široký, po odchodu Nivalda se trošku zúžil.

Uvažujete o evropských pohárech?

Bodově jsme se přiblížili ke čtvrté Mladé Boleslavi. A uděláme maximum, abychom měli pohárovou příčku na dostřel. Jsme ve hře i v Poháru FAČR. Když přijde řeč na Evropu, vzpomenu si, že jsem hrál poháry za Mladou Boleslav i Slovan Bratislava. Krásná byla účast ve skupině Evropské ligy, kde je úplně jiná fotbalová atmosféra. Ze současné teplické kabiny to málokdo zažil. A fotbal hrajeme proto, abychom se s klubem dostali na mezinárodní scénu.

Reklama

Související témata: