Hlavní obsah

Jen jedno, dvě procenta sázkařů věří Slavii, penalta prý tentokrát v derby nebude

Praha

Bude vyprodáno, očekáváné 283. pražské derby si na nezájem stěžovat nemůže. Fotbalisté Sparty mají na Slavii k dobru 26 bodů, což je druhý největší rozdíl před vzájemným duelem. Větší náskok měla jen loni na jaře - 38 bodů. Není tedy divu, že Letenští budou doma v sobotu večer jasnými favority. Sázkové kanceláře dokonce hlásí, že jen dvě procenta tipujících věří sešívaným.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Milan Škoda (vlevo) se snaží zblokovat přihrávku sparťana Davida Lafaty.

Článek
Fotogalerie

před derby pražských "S"

Teploty v sobotu vyšplhají k příjemným 20 stupňům. Návštěvnost sparťanské arény se přiblíží k 20 tisícům a tedy k rekordu letošního ročníku ligy. Domácí vyhrají 2:0 (5,3:1) a udrží se tak ve hře o ligový titul. Taková je předpověď bookmakerů.

„Pokud má Sparta udržet s vedoucí Plzní krok, nemůže si dovolit žádné zaváhání. Motivace sparťanům neschází, svědčí o ní i snaha připravit do zápasu Kadeřábka. Slavia má vedle toho starosti se sestavou a trenér Beránek bude muset improvizovat. Sešívaní mohou jen překvapit, i když, znáte derby..." říká Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Sparta je v derby se Slavií podle jeho kanceláře jasným favoritem (1,29:1), penalta se prý tentokrát kopat nebude (1,27:1). V prestižním duelu se střetne třetí nejlepší útok v lize s třetí nejhorší obranou. Sparta zatím inkasovala jen 9 branek v 22 utkáních, nebude překvapení, pokud udrží nulu i v derby (1,67:1).

Sázející to vidí možná ještě jednoznačněji než bookmakeři. Drtivých 99 % vkladů u Fortuny směřuje na vítězství Sparty, což je opravdu nevídaný poměr.

Kurz na výhru Slavie se výrazně upravil

Podobné je to také u konkurence. Ani podle bookmakerů Chance se na Letné žádné nervy drásající překvapení čekat nedá. Sparta je jasný favorit s kurzem 1,31:1, zatímco na sešívané je vysoký kurz 11,30:1. Přitom původní kurz na vítězství Slavie byl 7,30:1. „Ovšem jen dvě procenta sázejících Slavii věří, proto bookmakeři kurz upravili až na aktuálních 11,30:1," vysvětluje navýšení kurzu Markéta Světlíková, tisková mluvčí kanceláře.

Optimističtí fanoušci, kteří věří, že se Slavii podaří vzmužit natolik, aby uhájila alespoň remízu, mohou sázet v kurzu 5,20:1.

Kromě klasické sázky na výhru domácích se u Chance nejvíce sází na tutovku, že Sparta vstřelí branku (1,07:1). Následují sázky na dva a více gólů v utkání, počet střel na branku nebo na to, že hosté vyfasují tři a více žlutých karet.

Také u Tipsportu bookmakeři kurz na výhru Sparty snížili a kurz na výhru Slavie povyskočil ze 7,4:1 na 11:1. „Na to, že bývá výsledek derby nevyzpytatelný a outsider často překvapí, jsou sázkaři dost nekompromisní. U nich jasně vede Sparta. Na výhru Slavie jsme přijali jen půl procenta sázek na tento zápas," uvádí fotbalový bookmaker kanceláře Petr Urbanec.

Zápas Sparta - Slavia se hraje v sobotu od 19:15, přímý přenos vysílá ČT Sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: