Hlavní obsah

Vízka chytil z Berbra žlučník. Nás už zlomili, ale Baroš má pravdu, ujišťuje internacionál

Mlčeti zlato. Tak drtivá část českého fotbalového prostředí reaguje na výroky bývalého reprezentanta Milana Baroše, který se obul do ligových poměrů. Útočník Baníku Ostrava zůstal jako sám voják v poli a čeká ho disciplinární řízení. Jak vyšlo najevo, podnět disciplinárce podal Roman Berbr, místopředseda FAČR. „Ostuda! Až mě z toho ráno vzal žlučník... Berbr fotbalu spíš škodí - a žene Baryho před soud. Ti lidé nemají žádný stud ani soudnost,“ láteří internacionál Ladislav Vízek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Co to má znamenat...? Ladislav Vízek při vánočním turnaji internacionálů.

Článek

Sotva se koukl do novin, měl pokažené úterní ráno. Vlivný strahovský místopředseda tlačí na disciplinárku, aby zatočila s Barošem.

„Je to moc arogance, jsem z toho hotovej. My všichni jsme už otupělí jako ovce. Každý na každého na Strahově něco ví, takže si hrají do ruky. Poctivé vyštípali. Baroš se vrátil ze zahraničí, je jiný a nemlčí. Tak s ním hned musí zatočit," čílí se Ladislav Vízek.

„Pojďme cinkat klíčema za Dášu (předsedkyni komise rozhodčích Damkovou) a za Berbra, můžem to změnit, JÁ TOMU VĚŘÍM," napsal Milan Baroš na svém účtu a ligu nazval žumpou.

Kapitán Slavie ojedinělou výjimkou

Zastal se ho málokdo. Výjimkou byl třeba kapitán Slavie. „Baroš se k rozhodčím vyjádřil a šel hned před disciplinárku. To je zcestné. Lidi nejsou hloupí. Můžeme být rádi, že takového hráče v Česku máme. A ještě se proti němu zahajuje disciplinární řízení... Zainteresovaní lidé a fanoušci vědí své. Já jsem na straně Milana Baroše," poukázal Martin Latka po derby na Spartě.

Jinak ovšem Baroš žádnou revoltu proti stávajícím poměrům nevyvolal.

„Divíte se? Vždyť některým klubům takové prostředí vyhovuje, dovedou se v tom nepořádku orientovat. A jen se to prohlubuje. Rozhodčí si dělají, co chtějí, soutěž je neregulérní. V tom má Baroš pravdu! Jenže se k němu nikdo nepřidá," má Vízek jasno.

Všichni už jsou otupělí

Držitel zlaté olympijské medaile z roku 1980, bronzové medaile z ME 1980 a účastník MS 1982 na svém příkladu ilustruje, že ho mlčení nepřekvapuje.

„Já říkám, že už mě za ta léta v tomto směru vykastrovali. Postěžuju si, to jo, ale jen tak štěkám, jinak jsem jako beránek. A jestli na příští valné hromadě šedesát žoldáků zvedne ruku za jednoho velitele, tak je mi to jedno. Na fotbal ještě občas zajdu, ale velké závěry už z výsledků nedělám," rezignuje Vízek.

„Jenom mě děsí, že se za Milana kluby nepostavily. Každý raději drží hubu, bojí se. Strahovský vršek si navzájem vyhoví a dostal nás tam, kde nás chtěl mít. Všichni jsou zlomení a otupělí," dodává ještě.

Teď jen Vízek doufá, že Baroše ani případný trest nezlomí a neutlumí.

„Jsem zvědav na všechny předložené důkazy pana Milana Baroše, protože jeho vyjádření považuji za závažná, zásadním způsobem poškozující český fotbal a především nejvyšší soutěž jako takovou," je si Roman Berbr jistý svojí věcí.

Za kým v celé kauze stojíte?
Za Berbrem, Baroš si dovolil příliš kritiky
1,9 %
Za Barošem, Berbr překračuje své pravomoce
98,1 %
Celkem hlasovalo 45863 čtenářů.

Reklama

Související témata: