Hlavní obsah

Příbram - Slavia 2:1Bednář gólem v nastavení přiblížil Příbram pohárům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Škoda 0 : 1
24. Bednář 1 : 1
90. Bednář 2 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Příbrami ve 27. kole první ligy doma porazili Slavii 2:1. Hosté vedli zásluhou Milana Škody, který se osmnáctým gólem v sezóně dostal do čela tabulky střelců, zápas však otočil Roman Bednář. Utkání rozhodl svou druhou trefou v poslední minutě. Příbram se v tabulce posunula na páté místo, které může znamenat postup do pohárové Evropy, a ztrácí jediný bod na čtvrtou Mladou Boleslav. Slavia stále ještě nemá jistou záchranu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jiří Mareš (vlevo) a Roman Bednář z Příbrami se radují ze vstřeleného gólu.

Článek

Pražané nebezpečně zaútočili hned po rozehrávce. K míči se ve vápně dral Škoda, po souboji s protihráčem upadl, ale sudí Kocourek penaltu neodpískal.

Příbram se rozkoukávala, poprvé zahrozila až po čtvrthodině, kdy dlouhý nákop propadl k Zemanovi, jeho lob však skončil těsně vedle. A hned z protiútoku udeřilo na druhé straně. Tamás zleva poslal před branku přízemní centr, gólman Kelemen na něj nedosáhl a od Škody se míč odrazil do branky.

V dresu domácích znovu kraloval Zeman, který nejprve poslal přímý kop těsně vedle, ve 24. minutě centrem našel hlavu Bednáře, jenž prodloužil míč na zadní tyč a srovnal. Jako velký sparťan si gól do sítě Slavie patřičně užil.

Oba celky v první půli hodně útočily. Slavia si mohla vedení vzít rychle zpátky, když Škoda po hezké individuální akci vystřelil, Kelemen vyrazil míč jen k Hrubému, ale mladý záložník z úhlu trefil jen tyč odkryté branky. Hosté se navíc dožadovali penalty po přistrčení Vukadinoviče.

Čtvrtá výhra Příbrami v posledních pěti zápasech

Bednáře na druhé straně vychytal Berkovec a Zeman v závěru poločasu nepovedeným centrem trefil břevno branky Slavie.

Ve druhé půli ofenzivní tempo opadlo. Za domácí měl největší šanci Hájovský, který po Zemanově centru trefil z malého vápna jen brankáře Berkovce. Slavia znovu spoléhala hlavně na Škodu, který po hezké individuální akci Kelemena nepřekonal.

Rozhodnutí přišlo až v poslední minutě. Obrana Slavie nepokryla nákop za obranu, k míči se dostal Bednář a lobem zařídil domácím cenné vítězství. Pro Středočechy šlo o čtvrtou výhru v posledních pěti duelech.

27. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 24. a 90. Bednář - 16. Milan Škoda. Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Hock. ŽK: Bednář, Mareš - Deli, Milan Škoda, Bílek.
Příbram: Kelemen - Matějů, Hájovský, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček, Suchan (81. Fořt) - Moulis (70. J. Mareš), Pilík, Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Slavia: Berkovec - Švec, Deli, Bílek, Tamás - Baéz (89. Kodr), Piták - Kenija (76. M. Černý), R. Hrubý (90. Červenka), V. Vukadinovič - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Reklama