Hlavní obsah

Jsem připraven i na to nejhorší, tvrdí teplický kouč Vavruška

Teplice

V Teplicích vystřídal kouč David Vavruška matadora Petra Radu. Nečekaně opustil Liberec, který zachránil v nejvyšší fotbalové lize a vyhrál s ním domácí pohár. V novém působišti ale neslibuje zázraky, jak sám říká, je připraven i na ty nejhorší varianty.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kouč David Vavruška na tréninku Teplic

Článek

Jak jste spokojený s letní přípravou?

Vcelku ano, jsou věci, které se nedají zvládnout za tak krátkou dobu, ale pozitivní je přístup hráčů a jejich pracovitost.

Ale v přípravě jste moc zápasů nevyhráli. Neděsí vás to týden před startem soutěže?

Vůbec ne. Nervóznější bych byl, kdybychom všechno vyhráli. Snažili jsme se o nějakou hru, to mne zajímalo nejvíc. Něco se povedlo, na dalších věcech musíme ještě zapracovat.

Co se týká přestupů je ale kolem Teplic docela ticho...

To je jenom dobře, že o nás není slyšet. Alespoň máme klid na práci. Pár dobrých hráčů přišlo. Například nejlepší hráč druhé ligy Breite z Varnsdorfu, z Plzně zkušený Fillo, do obrany Drame, ze Žižkova jsme získali výborného Dresslera a z Bohemky se vrátil Bratanovič. Pravda, odešli kvalitní borci Vůch a Litsingi, ale to je realita a s tím si musíme poradit.

Nikoho už tedy nečekáte?

Jsem realista, takže o žádných posilách nesním. Samozřejmě by nám pomohlo, kdyby se v mužstvu zvýšila konkurence. Kvalita stávajícího kádru ale špatná není.

Teplice byly vždy ambiciózní. Budou opět bojovat o pohárovou Evropu?

Nebudu říkat žádné cíle a vytvářet na nás tlak. Nějaké prognózy jsou vždycky ošidné, to není alibismus, ale můj přístup k fotbalu. Neslibuji žádné výsledky ani úžasný herní projev. Uvidíme, jak se budeme prezentovat v soutěži.

Ale o záchranu byste hrát neměli. To nepředpokládáte?

Stát se může kdykoliv cokoliv. Moje životné krédo je, být připravený na všechno, zejména pak na to nejhorší. Když je to potom lepší, radost je o to větší.

Reklama

Související témata: