Hlavní obsah

Ostravský kouč si prožil hektiku, hrdina Pavlenka přivedl spoluhráče mezi fanoušky

Ostravská mizérie zřejmě nemá mít hranic ani konce. Nic nepomohlo, že strahovská arbitrážní komise dala v pondělním dopoledni na verdikt civilního soudu a povolila Baníku zaregistrovat přestupy, nic platné nebylo ani to, že kouč Korytář přivezl na Julisku Machovce s Ježdíkem a nakonec narychlo dopsal do zápisu i Lásika, aby ho mohl k epilogu 6. kola fotbalové ligy proti Dukle postavit. Výsledek? Další prohra, tentokrát 1:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava Namir Alispahič (vlevo), Francis Narh (uprostřed) a Martin Kouřil se zdraví s fanoušky po utkání na Dukle.

Článek
Fotogalerie

Jeho svěřenci se ještě ani nerozkoukali a už prohrávali o dva góly. Během pouhé desetiminutovky!. A v 18. minutě už to bylo 3:0. Po půlhodině navíc Ostravští čelili penaltě, kterou ovšem Beauguel neproměnil.

Trenérovo dilema: S posilami, nebo bez nich?

„V tu chvíli jsem si říkal, zda jsem neriskoval až příliš, když jsem zařadil do sestavy všechny tři nové hráče. Chtěl jsem vsadit na zkušenost, ale po dvaceti minutách to vypadalo na debakl. Hráli jsme pasivně, všude byli pozdě, Dukla nám předváděla, jak se hraje fotbal," povzdechl si ostravský trenér Radomír Korytář, i když hned vzápětí dodával, že byl připraven na dvě varianty.

Hrát utkání proti Dukle s posilami nebo bez nich. „Ještě hodinu před výkopem jsem při taktické přípravě počítal s variantou „B", tedy bez posil. Po čtvrthodině se ale všechno změnilo a já proto musel reagovat," přiznal, jakou hektiku si před zápasem prožíval.

„My také, protože se třikrát měnil zápis utkání a objevovali se v něm noví a noví ostravští hráči. Něco podobného jsem nikdy nezažil," pobaveně kroutil hlavou domácí kouč Luboš Kozel, jistý si ovšem tím, že ani mixování v soupeřově sestavě nemůže jeho tým zaskočit.

„Věděli jsme, že je to o nás a našem výkonu, Baník nás nemohl zaskočit ani rošádami v sestavě. Jen na nasazení Lasíka, který se v zápise objevil až jako úplně poslední, jsme museli reagovat při standardních situacích," prozrazoval.

„To nebyla žádná taktická hra, ani záměr před domácí něco tajit. Transfer ze Slovenska byl přece jen komplikovanější a trval déle, takže Lásika jsme měli k dispozici teprve třicet minut před výkopem. Proto jsme ho dopisovali až ve chvíli, když už byl zápis vytištěný," vysvětloval ostravský trenér Korytář.

Rýmařov měli před očima, přesto za fanoušky šli

„Možná, že nám změny na poslední chvíli spíše ublížily, protože se na sehranosti mužstva musely projevit," povzdechl si brankář Jiří Pavlenka, který byl navzdory čtyřem inkasovaným gólům nejlepším hráčem Baníku.

Nejen proto, že chytil Beauguelovi penaltu a zlikvidoval domácím řadu dalších velkých šancí, ale i proto, že vyslyšel volání ostravských fanoušků a neohroženě se za nimi vydal po závěrečném hvizdu na tribunu. Teprve potom následovali svého kapitána i ostatní hráči...

„Nebylo to příjemné. Měli jsme strach a obavy, aby se neopakovalo něco podobného, jako po pohárovém vyřazení s Rýmařovem," připomínal střet s příznivci Baníku po blamáži v tuzemském poháru, při němž došlo i k fyzickému násilí.

"Všechno ale proběhlo v pohodě, dokonce jsme slyšeli, že fanoušci za námi dál stojí," ujišťoval Pavlenka, že se navzdory vysoké porážce a poslední příčce v tabulce obešel výlet na tribunu Julisky bez incidentů.

Reklama

Související témata: