Hlavní obsah

Lukáš Zelenka už se dohodl na odchodu do Turecka

PRAHA

Sparťanský záložník Lukáš Zelenka se v podvečer dohodl na podmínkách svého angažmá v tureckém klubu Vestel Manisaspor. Jeho zástupci jsou předběžně domluveni také s vedením letenského celku. K dalším odchodům českých hráčů Adama Petrouše do Ankarasporu a Jiřího Maška do Malatyasporu chybí už pouze lékařská prohlídka v novém klubu.

Článek

"Manisaspor se domluvil předběžně s Lukášem na smlouvě na 3,5 roku, na dobré cestě je i dohoda mezi kluby," řekl ČTK po dnešním jednání v pražském hotelu Hilton Pavel Zíka, šéf agentury Sport Invest International, jež zastupuje řadu českých ligových hráčů.

Zelenka, jenž v letošním roce poprvé oblékl reprezentační dres, se nechal od tureckých funkcionářů přesvědčit nejen lukrativní smlouvou, která mu dá možnost trojnásobně většího výdělku než v mistrovské Spartě.     "Důležité bude, že budu bydlet v turistickém letovisku poblíž a také proto, že tam bude zřejmě početná česko-slovenská kolonie," uvedl fotbalista, který si však hodlá nejdříve podrobně prohlédnout budoucí bydliště i zázemí klubu.

Klub chce i Petráše a Hološka

V Manisasporu působí jeho někdejší sparťanští spoluhráči Petr Johana a Michal Meduna, klub láká také Martina Petráše a usilovně vyjednává o přestupu dalšího slovenského fotbalisty Filipa Hološka. S ním je Vestel údajně už domluven, ovšem stále hledá společnou řeč s vedením Slovanu Liberec. O Petrášovi se bude jednat okamžitě poté, co se letenský stoper vrátí z dovolené.

V případě Maška (Malatyaspor) a Petrouše (Ankaraspor) už přestup nemůže zhatit takřka nic, snad jen zdravotní potíže hráčů, kteří odletí počátkem ledna podepsat smlouvy. S Teplicemi a Spartou už se podle Zíky turecká strana dohodla. Malatyaspor stále hodlá získat také jablonecké Tomáše Michálka a Zdeňka Šenkeříka, ale v tomto případě ještě nepadlo poslední slovo.

Reklama

Související témata: