Hlavní obsah

Do Sparty se má vrátit Chovanec, bude prezidentem

PRAHA

Po podzimním příchodu trenéra Stanislava Grigy připravuje fotbalová Sparta příchod dalšího dlouholetého sparťana Jozefa Chovance, který by se měl stát prezidentem klubu. Zástupci Sparty sice nehodlají spekulace o Chovancově příchodu komentovat, ale podle spekulací by měl bývalý reprezentační kouč usednout do křesla klubového šéfa už v průběhu následujících dvou týdnů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jozef Chovanec (vlevo) míří do Sparty.

Článek

Pětačtyřicetiletá sparťanská legenda se zatím nechce ke svému návratu vyjadřovat, stejně jako k nabídce Běloruska vést tamní národní tým. Ve svých vyjádřeních pro česká média však nikdy nezapomene připomenout, že Sparta pro něho stále znamená hodně a není mu lhostejný stav, do něhož se slavný klub dostal.

Pergl odejde do Drážďan

Jiný letitý sparťan naopak klub opustí. Letenský odchovanec Pavel Pergl sice nastoupil do zimní přípravy pod trenérem Grigou, ale zanedlouho už bude bojovat o záchranu v druhé bundeslize v dresu Dynama Drážďany.

Trenér Peter Pacult hodlá sázet i na Čechy: Tomáš Votava přestoupil do Drážďan před týdnem, Pergl se má hlásit už v pondělí. "Ve Spartě prodlouží smlouvu do konce letošního roku, v Drážďanech bude zatím na půlročním hostování," vysvětlil hráčův manažer Dalibor Lacina, podle kterého do stejného klubu nakonec nepřijde Ivo Ulich, jehož manželka očekává narození potomka a fotbalista chce být blíže svému německému bydlišti v Mönchengladbachu. I proto podle Laciny odmítl i nabídku Tirolu Innsbruck.

Pergl se stane třetím hráčem, který v zimě opustí letenský kádr. Lukáš Zelenka přestoupil do Manisasporu, Adam Petrouš do Ankarasporu.

Reklama

Související témata: