Hlavní obsah

Zachraňovat se v posledním kole přes mobil? Už nikdy! má nejvěrnější klokan jasno

Praha

Jen na jedno jaro si odskočil na hostování na Kladno. Jinak je fotbalový odchovanec z Ďolíčku svojí Bohemce věrný celou kariéru od ligového debutu v létě 2007 až dodnes. Záložník David Bartek (27) se v kabině právem může pyšnit titulem nejvěrnějšího klokana. „Já si na takové věci moc nepotrpím. Jsem hlavně rád, že tady mohu být, odmalička jsem měl sen za Bohemku hrát. Beru každého stejně jako sám sebe,“ ujišťuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians zleva Jhon Mosquera, David Bartek, Patrik Schick a Milan Jirásek slaví výhru nad Jabloncem. Klokani přezimují mimo sestupové příčky.

Článek

Otiskl v Ďolíčku výraznou stopu. Však byl David Bartek také v hlasování fanoušků Bohemians Praha 1905 zvolen do klubové sestavy desetiletí, kterou během nedávného plesu doprovodil na pódium sám reprezentační kouč Pavel Vrba.

„Je pocta být v takovém výběru s hráči, na které jsem se na Bohemku chodil nejdřív jen koukat, pak jsem si s nimi i sám zahrál. Doufám, že budu i v dalším výběru..." směje se Bartek.

Nejdřív strašné nervy, pak euforie

Klokany na jaře znovu čeká tvrdá bitva o záchranu. Jejich pamětník může srovnávat nejrůznější vypjaté chvíle. Vždycky si ale na prvním místě vybaví především dramatickou záchranu před dvěma lety.

Bohemka doma v posledním kole uhrála remízu s Plzní. Hráči i diváci však ještě po skončení zápasu museli přes mobily sledovat, jak skončí utkání Olomouce v Liberci. Teprve když od Nisy přiletěla radostná zpráva, že také Sigma remizovala, vypukla v Ďolíčku euforie. Klokani zůstali prvoligoví!

„Nešlo jen o závěrečné kolo, ale o oba poslední zápasy. Já byl tehdy zraněný a hrát nemohl, takže jsem všechno snášel ještě hůř," vybavuje si Bartek. „Už zápas v Jablonci, kdy Radič dal gól v poslední minutě, přinesl nádhernou euforii. Poslední zápas jsem sledoval na tribuně. Strašné nervy, to už bych nechtěl nikdy zažít! A pak ještě čekat na výsledek Olomouce. Nakonec krásný moment, ale nevím, co by se dělo, kdyby to nedopadlo. Letos bychom se měli zachránit daleko dřív," uvědomuje si.

Příprava se mužstvu povedla

Bohemka chce navázat na závěr podzimu, kdy pět kol neprohrála. Také v zimě hrála dobře, právě Bartek třeba trefil velmi cennou remízu s Rapidem Vídeň.

„Příprava se nám herně i výsledkově povedla, prohráli jsme jenom jednou. Liga je ale o něčem jiném, hraje se o body, pod tlakem. Přesto věřím, že na závěr podzimu i zimu navážeme, že se nám bude dařit."

O úvodní zápas v Olomouci záložník přijde kvůli trestu za čtyři žluté karty. Pak by se do sestavy rád vrátil. A až svou Bohemku zase zachrání, nebránil by se ani nějaké nové výzvě.

„Na každé věci je něco dobrého. Rád bych si zkusil zahraniční angažmá, ale nic takového zatím není. Mám možnost být v Bohemce. Chci se zapsat do historie klubu počtem zápasů, nějakou stopu po sobě zanechat," usmívá se Bartek.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články