Hlavní obsah

Fotbalovou ligu bude vysílat Česká televize

Přenosy z první fotbalové ligy se s největší pravděpodobností v nové sezóně přesunou z komerční stanice Nova na druhý program České televize. Nova, která nejvyšší domácí soutěž vysílá od roku 1994, údajně nemá zájem o prodloužení stávající smlouvy. Podle informací Sport.cz navíc ČT usiluje i o práva na zápasy české reprezentace.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalovou ligu by mohla znovu vysílat Česká televize.

Článek

O atraktivní televizní práva na zápasy českého národního týmu mají však mimořádný zájem i obě komerční stanice, takže v této oblasti ještě nastane velký boj. V současnosti se tak intenzivně jedná o tom, zda ČT dostane vše, nebo "pouze" první ligu.

Tisková mluvčí Novy Veronika Šmítková nicméně pro Sport.cz uvedla, že jednání se společností STES o vysílacích právech ligové soutěže pro sezónu 2006/2007 stále probíhají. Současný kontrakt vyprší po jarní části probíhajícího ročníku. Pokud Nova neprodlouží smlouvu, znamenalo by to zároveň konec pondělních televizních dohrávek na Primě, která vysílá ligu na základě sublicence od Novy.

Kdo by měl vysílat přenosy z Gambrinus ligy?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Jaroslav Vacek prohlásil, že svaz jedná se všemi možnými zájemci.

Nova podle Hospodářských novin platí za práva 20 miliónů ročně a vedle toho poskytuje prostor pro reklamu oficiálním sponzorům ligy. Celková hodnota televizních a reklamních práv na ligu je tak odhadována přinejmenším na 80 miliónů korun ročně. Když o vysílací práva nebudou televizní stanice bojovat, může být kupní cena podle odborníků výrazně nižší než dvacet miliónů.

Reklama