Hlavní obsah

Uhrin dostal podmínku a při derby smí na lavičku. Sudí Lerch zaplatí 50 tisíc

Aktualizováno

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR ve čtvrtek vyhověla Slavii a jejímu kouči Dušanu Uhrinovi mladšímu, kterému změnila druhou polovinu dvouzápasového trestu za vykázání na tribunu na roční podmínku. Trenér sešívaných tak může v nedělním derby se Spartou na lavičku. Pokutu 50 tisíc korun zaplatí rozhodčí Ondřej Lerch, který se snažil zamaskovat své chyby v duelu Olomouce s Plzní, kdy po druhé žluté kartě nevyloučil Martina Hálu ze Sigmy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Rozhodčí Ondřej Lerch (vlevo) při utkání s Plzní.

Článek

Uhrin dostal minulý týden dvouzápasový trest za to, že ho v druhém poločase utkání 20. ligového kola v Mladé Boleslavi vykázal z lavičky rozhodčí Petr Ardeleánu kvůli hanlivým výrazům vůči sudím. Slávistickému kouči se nelíbilo, že nebyl odpískán zákrok na Milana Škodu, hosté navíc protestovali proti penaltě, z níž domácí otevřeli skóre. Podle Pražanů mladoboleslavský Jan Chramosta svůj pád ve vápně po kontaktu s Michalem Frydrychem přihrál.

Uhrin si odpykal první část trestu v domácím utkání se Zlínem, kdy ho na lavičce zastoupil asistent Petr Čuhel. Po uplynutí poloviny trestu klub v souladu s pravidly požádal disciplinárku o změnu zbytku na podmínku a komise na čtvrtečním zasedání Slavii vyhověla. Zkušební dobu stanovila na dvanáct měsíců.

Lerch zaplatí 50 tisíc

Pokutu 50 tisíc korun dostal od komise rozhodčí Ondřej Lerch za chyby při udílení karet v zápase 19. ligového kola mezi Olomoucí a Plzní. Hlavní sudí ve druhém poločase ukázal žlutou kartu domácímu Martinu Hálovi, který tak měl být vyloučen, jelikož byl v utkání napomenut už podruhé. V zápise však byl uveden vedle stojící Michal Vepřek.

Už před týdnem Lerchovi za chyby omezila delegaci komise rozhodčích, délku trestu ale nezveřejnila. Činnost pozastavila i asistentovi Miroslavu Fišerovi. Disciplinárka už dříve umazala jednu žlutou kartu Vepřekovi a připsala ji Hálovi.

Slavia, Boleslav a Baník platí za fanoušky

Pokutu 60 tisíc korun dostala Slavia. Pražský klub pyká za nevhodné chování části hostujících fanoušků v zápase v Mladé Boleslavi a zároveň za nedostatky v pořadatelské službě při domácím utkání s Ostravou.

Za totožný prohřešek udělila disciplinárka pokutu 20 tisíc korun Mladé Boleslavi a Ostrava musí stejnou částku zaplatit za špatné chování příznivců na Slavii.

Kvůli divákům zahájila komise řízení s Brnem, kvůli nedostatečné pořadatelské službě pak se Slováckem. Komise vyslechla záložníka Ladislava Volešáka z Vyšehradu, který v druholigovém utkání s Karvinou vážně zranil Jana Šislera, a odložila rozhodnutí na další týden.

Za čtyři žluté karty si nadcházející kolo první ligy nezahrají jihlavský Peter Šulek, olomoucký Michal Ordoš a Lukáš Štetina z Dukly. V druhé lize mají stejný trest za totožný prohřešek Jan Žídek z Opavy a Jan Pázler z Hradce Králové. Za vyloučení po dvou žlutých kartách si jeden zápas odpočinou Jan Prosek z Vyšehradu a Adam Ševčík z olomouckého béčka.

Reklama