Hlavní obsah

Slavia získala náhradu za Latku, z Jablonce přichází Dosoudil

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie Praha získalo náhradu za obránce Martina Latku, který v pondělí odešel na čtyřměsíční hostování do Birminghamu. Tříletou smlouvu s následnou roční opcí slávisté uzavřeli s dvaadvacetiletým Radkem Dosoudilem, který přestupuje z Jablonce. V úterý to řekl manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest.

Článek

Dosoudil se v zimě vrátil na sever Čech z tureckého Denizlisporu, ale ligu bude hrát nakonec ve Slavii. Pražský klub získal posilu do obrany na poslední chvíli, protože dnes o půlnoci se musejí uzavřít soupisky pro Pohár UEFA, v němž se Slavia v únorovém třetím kole utká s Palermem.

Dosoudil prožívá hektickou zimu. Nejprve si vyjednal návrat do Jablonce a už s ním málem zamířil na soustředění na Kypr, nakonec však v pondělí večer do letadla neusedl. "Bylo mi totiž řečeno, že odcházím do Slavie. Všechno se to seběhlo hrozně narychlo," řekl Dosoudil, který měl původně v plánu, že po lednovém návratu z Denizlisporu stráví v Jablonci minimálně jarní část sezóny.

Podobný typ jako Latka

Kluby se rozhodly přestupní částku nezveřejnit, podle dobře informovaných zdrojů by se ale měla pohybovat kolem deseti miliónů korun.

Dosoudil je podobným typem fotbalisty jako odcházející Latka: vysoký, důrazný a jeho předností je dobrá hra hlavou. Do Denizlisporu odešel po dobrých výkonech v minulé sezóně z Jablonce, ale po začátku turecké ligy klub změnil kouče a ten českému fotbalistovi přestal dávat příležitost. Zájem o bývalého hráče české jedenadvacítky měl i norský Bergen, ale Dosoudil dal přednost domácí soutěži.

V Jablonci měl nahradit odcházejícího Václava Drobného. Takto by jeho post mohl zaplnit pětadvacetiletý Petr Zábojník, který by měl naopak odejít ze Slavie do Jablonce na půlroční hostování. Odchovanec mladoboleslavského fotbalu Dosoudil odehrál zatím v lize za Jablonec 28 zápasů, ze vstřelené branky se ale neradoval.

Nabídka Slavie šla těžko odmítnout

"Do Jablonce jsem se těšil, loni jsem tady zažil výbornou sezónu, ale nabídka Slavie byla hodně lákavá pro mě i pro Jablonec a těžko šla odmítnout," řekl Dosoudil. "Ale Jablonci a hlavně trenéru Radovi za všechno moc děkuji, určitě jsem nikam neutíkal. Absolvoval jsem tam dobrou zimní přípravu, což pro mě teď bude hodně důležité. Doufám, že se s klukama brzy stihnu rozloučit," dodal urostlý zadák.

Ve Slavii se teď bude chtít rychle aklimatizovat a zabydlet se ve středu obrany. První ligový zápas v sešívaném dresu bude pro Dosoudila náležitě pikantní: Slavia totiž zamíří právě do Jablonce. "Bude to asi hodně vyhecované. Hlavně jsem zvědav na to, jak mě přijmou fanoušci. Jsem připravený na všechno, ale snad to nic moc hrozného nebude," uvedl Dosoudil.

Vedle Dosoudila by mohli Slavii posílit především zahraniční hráči. Už přes týden s týmem trénují chorvatský obránce Ante Aračič a maďarský útočník Zoltán Hercegfalvi. Jeho krajan Zsolt Löw z Rostocku nastoupil v nedělním finále Tipsport Cupu proti Teplicím, Pražané mají zájem i o Brazilce Gaúcha z Olomouce.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice