Hlavní obsah

Spartu posílil švýcarský útočník Lustrinelli

PRAHA

Spekulace o jménu posily do útoku fotbalové Sparty jsou u konce. Letenští získali z Thunu švýcarského reprezentanta Maura Lustrinelliho. Oba kluby se na příchodu devětadvacetiletého útočníka dohodly ve čtvrtek, hráč by měl v pátek na Letné podepsat smlouvu na 2,5 roku.

Foto: www.croatia.ch

Mauro Lustrinelli (vpravo) v dresu FC Thun.

Článek

Podle tiskové zprávy Sparty švýcarská strana ve čtvrtek akceptovala odstupné a Lustrinelliho uvolnila. Švýcar na Spartě v pátek odpoledne podepíše dvouapůlletý kontrakt. Lustrinelli letos za Thun odehrál 18 zápasů a vstřelil 10 branek. Navíc na sedm gólů přihrál.

Švýcar má se Spartou zkušenosti, loni na podzim proti ní nastoupil v základní skupině Ligy mistrů. Navíc je členem reprezentačního kádru, byl u úspěšné baráže mistrovství světa s Tureckem a možná se představí i na šampionátu v Německu. V lednu se spekulovalo o odchodu útočníka do Bernu.

Jednání trvala několik dní

"Jednání s Thunem i samotným hráčem trvala několik dní. Jednali jsme současně i s Trondheimem o příchodu Johnsena. S norským klubem jsme našli společnou řeč ve finanční otázce, ale nakonec jsme se rozhodli, že pro Spartu je momentálně potřebnější útočník typu Lustrinelliho," popsal poslední rozhodování ředitel komunikace Sparty Lukáš Přibyl.

Pomůže příchod Lustrinelliho Spartě?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

"Chtěli jsme zkušeného hráče, který už vstřelil hodně gólů a můžeme se na něho spolehnout v koncovce. Přesně to Lustrinelli splňuje," doplnil k angažmá rychlonohého útočníka v tiskové zprávě trenér Stanislav Griga. Do Prahy přiletí Lustrinelli v pátek a zapojí se do přípravy mistrovského celku.

Sparta zbrojí na jaro

Sparta v zimní přestupním období získala už sedmou posilu. Největším jménem je návrat obránce Tomáše Řepky, Lustrinelli by se v žebříčku mohl zařadit hned za bývalého českého reprezentanta.

Na Letnou také zamířili slovenští fotbalisté Radoslav Zabavník, Michal Hanek a Tomáš Kóňa, z Jablonce se vrátil obránce Václav Drobný. Sparta si pojistila i služby talentovaného brankáře Zdeňka Zlámala z druholigové Kroměříže.

Reklama

Související témata: