Hlavní obsah

Kdo mluví, ten žije, říká spokojený Řepka

PRAHA

Obránce Tomáš Řepka podle vedení Sparty bude lídrem na hřišti i v kabině a řízný obránce zatím svou roli zvládá. I do letištní haly po příletu ze soustředění ve Španělsku vkročil mezi prvními. V rozhovoru s novináři neskrýval prozatímní spokojenost. Navíc je šťastný, protože bude hrát se svojí oblíbenou dvojkou. "Jsme domluvení s Hašanem, takže jsem hrozně nadšený."

Článek

Bývalý obránce West Hamu se do Sparty vrátil po necelých osmi letech. Po prvních zápasech si postěžoval, že mu znesnadňuje komunikaci neznalost spoluhráčů. Rychle ale už vše dohnal. "Už jsem se naučil všechny jména, dokonce i přezdívky. Už je to dobrý," pobrukoval si dvaatřicetiletý obránce.

Řepka by ve Spartě měl převzít roli Karla Poborského, který bude tmelem v kabině i reprezentantem navenek. Přehnaný respekt od mladších spoluhráčů ale necítí. "Respekt ani ne, ale možná někteří z toho byli vykulení. Možná nevěděli, jak ke mně přijít nebo jak mě oslovit. Žádný problém nebyl, berou mě jako normálního kluka. Že by mi vykali, to vůbec ne," popsal situaci v kabině Tomáš Řepka.

Kdo by měl být kapitánem ve Spartě?
Hlasujte v anketě Sportu.cz

Vůdcovskou roli na hřišti demonstruje i fakt, že ve Španělsku hned po svém návratu nastoupil coby kapitán týmu. "Dvakrát jsme měl pásku, ale to nic neznamená," řekl. Možnost, že v roli kapitána vyběhne i v ligové premiéře proti Liberci nevyloučil. "Kdyby mi kluci dali důvěru, než se vrátí Sivi (Tomáš Sivok - pozn. red.), tak bych byl samozřejmě rád a neodmítl bych to. Nevím teda, jak to je s Jardou Blažkem, ale kapitánství ve Spartě je samozřejmě čest," vysvětlil Řepka.

Tomu se podařilo i vyřešit problém, kdy po příchodu nebyla k dispozici oblíbená dvojka a Řepka se musel spokojit s číslem tři. "Už je to vyřešený. Jsem domluvený s Hášou, že si vezme čtyřku po Perglovi a já svojí dvojku. Takže jsem hrozně nadšený," liboval si sparťanský elegán.

Mužstvo má sílu

Přestože je v letenském celku jen krátkou dobu, má slova chvály podobu Sparty pro jarní část Gambrinus ligy. "Zatím vše můžu hodnotit jenom kladně, jsou tady kvalitní fotbalisti. Mužstvo podle mě sílu má, ale zatím je moc krátká doba na to, abych mohl nějak hodnotit."

Řízný obránce je srdcař, na hřišti je i hodně slyšet. Hecířem ale není sám. "Nejsem jediný. Ale je nás víc, kluci se přidávají. A jsem rád, že to není jenom na mně. Když budeme mluvit všichni, tak i soupeř bude mít větší respekt. Kdo mluví, ten žije," tvrdí největší zimní posila Sparty.

Reklama

Související témata: