Hlavní obsah

Měl nahradit Kadeřábka, po roce však Steinhöfer ze Sparty definitivně odchází

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta se dohodla na ukončení smlouvy s německým obráncem Markusem Steinhöferem. Rodák z bavorského Weissenburgu přišel loni v létě z Aalenu, hrál ale také za Mnichov 1860, Frankfurt, Kaiserslautern, Salcburk, Betis Sevilla a Basilej. Na Letnou přišel nahradit reprezentanta Pavla Kadeřábka, ale tento cíl se mu nepodařilo naplnit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markus Steinhöfer již není obráncem Sparty...

Článek

Je to světoběžník, Sparta chtěla těžit z jeho velkých zkušeností. Třeba s Basilejí získal Steinhöfer tři mistrovské tituly a okusil i Ligu mistrů. Působil tam se sparťanským stoperem Radoslavem Kováčem.

„Poslední sezónu neměl Markus výraznou, jinak ale má vynikající historii," avizoval kouč Zdeněk Ščasný při přestupu.

Steinhöfer začal úspěšně loňskou letní přípravu, to však bylo z jeho strany víceméně všechno. Místo v základní sestavě nezískal, trenéři na pravý kraj obrany na podzim raději stavěli záložníka Marečka. V zimě pak Sparta koupila Zahustela a německého obránce z áčka vyřadila s tím, že si může hledat jiné angažmá. Na jaře Steinhöfer párkrát nastoupil za juniorku, teď odchází nadobro.

Pro české fanoušky tak zůstane především ohnivým mužem, který v roce 2008 během angažmá ve Frankfurtu dorazil na návštěvu k Martinu Feninovi a při grilování na balkóně podpálili byt českého spoluhráče...

Reklama

Související témata: