Hlavní obsah

Mladý Schick ujišťuje: Na Serii A bych si věřil. Jednání s Italy nechává na manažerovi

Lanaří ho italské kluby AS Řím či Sampdoria Janov. A hned v prvním utkání po návratu do Sparty dvacetiletý fotbalista ukázal, proč... Obranu Českých Budějovic si Patrik Schick v přátelském utkání (2:1) elegantně vychutnal a pak skóroval s grácií ostříleného mazáka. „Na Serii A bych si určitě věřil,“ ujišťuje kanonýr reprezentační jedenadvacítky, jemuž pomohlo roční hostování v Ďolíčku.

Útočník Sparty Partrik SchickVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Christián Frýdek hodnotí první start za áčko Sparty.

Situace kolem talentovaného útočníka, který byl blízko nominaci na evropský šampionát ve Francii, dál zůstává poněkud nejistá. Sparta už s ním počítá a ráda by s ním prodloužila smlouvu. Na druhou stranu však generální ředitel klubu Adam Kotalík na startu přípravy potvrdil, že jedna ze zahraničních nabídek je natolik zajímavá, aby o ní majitel klubu Daniel Křetínský uvažoval...

V první řadě se nabízí otázka, zda by už dvacetiletý útočník na italskou ligu měl. Zda by jako řada mladíků před ním svůj talent unáhleným odchodem nepromarnil.

„Na Serii A bych si určitě věřil," ujišťuje Patrik Schick zcela jednoznačně.

Jinak ho však prý lasa z Itálie nechávají klidným, se zástupci AS Řím či Sampdorie Janov osobně nejednal.

„Nijak to neprožívám. Jsem ve Spartě, hraju a jsem spokojený. Jednání s případnými zájemci nechávám na svém manažerovi panu Paskovi a vedení Sparty."

Konkurenci jen vítá

Nezneklidňuje ho ani konkurence, s níž se na Letné shledal. Vždyť na jedno, maximálně dvě místa v útoku aspirují také starousedlíci Lafata, Juliš a Fatai, další mladý navrátilec Pulkrab a kouč Ščasný řadí mezi útočníky i reprezentanta Šurala...

„Myslím, že v Itálii by konkurence byla minimálně stejná. Je jen dobře, že konkurence ve Spartě je. Nutí nás to, abychom neustále pracovali, aby nikdo z nás neusnul," poukazuje Schick.

Svůj parádní gól po slalomu nijak nepřeceňuje. „Z brejku jsem šel na obránce, pak se mi tam připletli další dva a nakonec jsem dal gól. Byla to spíš improvizace," usmívá se.

Reklama

Související témata: