Hlavní obsah

Sparta se pokusí v Jihlavě opustit druhou polovinu tabulky

Jihlava/Praha

Fotbalisté Vysočiny Jihlava a Sparty Prahy mají před pondělní dohrávkou 19. kola první ligy obdobné plány. Rádi by poprvé na jaře slavili vítězství a opustili místa v druhé polovině, respektive na chvostu tabulky. S obavami však sledují předpověď počasí, protože právě klimatické podmínky na Vysočině budou hrát důležitou roli.

Článek

V sobotu napadlo v Jihlavě patnáct centimetrů nového sněhu, ale dnes ráno už se pohybovala teplota nad nulou. "Pokud nenastane výrazné oteplení, tak by se mohlo utkání odehrát. Nyní je ale velmi obtížné vyslovovat nějaké prognózy," řekl sekretář jihlavského klubu Petr Šilhan. Od rána četa pracovníků za pomocí dvou strojů odklízí sníh. "Mokrý sníh je nesmírně těžký. Kolem hřiště se tvoří bariéry, snažíme se co nejvíce sněhu odvézt," uvedl Šilhan.

Jak dopadne zápas Jihlava - Sparta?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Jihlavský trenér Karel Večeřa má velké potíže se sestavou, ze které kvůli čtyřem žlutým kartám vypadl trojlístek obránců Kadlec, Vojtíšek a Liška. "V trenérské kariéře se mi něco podobného ještě nikdy nestalo. Do obrany naskočí jeden hráč, který bude mít ligovou premiéru a druhý má na svém kontě pouze pět ligových startů. Bude to pochopitelně citelné oslabení. Zápas bychom ale rádi odehráli, abychom v příštím kole proti Mostu mohli nastoupit v kompletním složení," řekl kouč, jenž už myslí na další zápas, který považuje za existenční.

Navíc mu bude ještě chybět Vácha, který má problémy s kolenem. "Naše role bude obtížná, neboť Sparta si už nemůže dovolit klopýtnout. My jsme na tom ale podobně," uvedl jihlavský trenér.

Sparta na jaře ještě nevyhrála a po reprezentační pauze se v posledních letech obvykle trápí. Také tentokrát za povinnostmi v národních týmech vyrazilo sedm hráčů a všichni se objevili v základní sestavě.

Sparta poprvé na Vysočině

Poprvé se kompletní tým sešel až na pátečním tréninku. "Všichni se vrátili v pořádku, což mě potěšilo. Z tohoto pohledu je lepší, že hrajeme až v pondělí, hráči přepnou na klubové myšlení," prohlásil sparťanský kouč Stanislav Griga, jemuž stále chybí Sivok s Herzánem, kteří jsou v rekonvalescenci.

Griga čeká velmi bojovný zápas, který umocní promrzlý trávník. "Jihlava sehrála na začátku jara vyrovnané zápasy a ještě nedostala gól. Dá se očekávat, že právě z dobré obrany bude vycházet. Navíc na Vysočině budou mít velkou motivaci, je to velký svátek, poprvé tam přijede Sparta," připomněl Griga.

Jihlava nedokázala doma vyhrát od 25. září a vstřelila od té doby pouze jeden gól. Podzimní vzájemný zápas vyhrál pražský klub 2:0, ale oba góly vstřelil Lukáš Zelenka, který už na Letné nehraje. Zápas začne v 16:40, přímý přenos vysílá Prima, utkání rozhoduje trojice Jílek - Chytil, Ondo.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice