Hlavní obsah

Emoce, ovace na rozloučenou i přivítanou. Kadlec si zrežíroval nezapomenutelný duel

Kdo jiný může říci, že teprve doma v Praze definitivně uzavřel své tříleté turecké angažmá? Jenom Michal Kadlec. Český fotbalový reprezentant byl nejsledovanější postavou netuctového přípravného duelu, na jehož zorganizování se sám podílel. Fotbalisté pražské Sparty, kam se obránce po osmi letech vrátil, v něm remizovali 0:0 s Fenerbahce Istanbul, odkud v létě přišel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Michal Kadlec se zdraví s bývalými spoluhráči z Fenerbahce před přátelským utkáním.

Článek
Fotogalerie

Musel se pro úterní večer na Letné rozpůlit, jinak to nešlo. Po zápase si užil děkovačky s fanoušky Sparty, pak se přesunul před kotel příznivců Fenerbahce a hodil jim svůj staronový rudý dres. Domácí fanoušci během zápasu vyvolávali jeho jméno na přivítanou, turečtí zase na rozloučenou a jako ocenění za dobré služby.

„Byl to pro mě krásný zápas a budu si ho pamatovat do smrti. Každému fotbalistovi bych přál, aby generálku na sezónu v novém klubu sehrál proti týmu, z něhož po třech letech přišel. Hrajete pak v podstatě proti svým," neskrýval Michal Kadlec emoce.

„Strašně zvláštní pocit. Byl jsem i hrozně nervózní, což normálně nebývám. Musím Fenerbahce poděkovat, že sem přijeli," dodával.

Ústřední manažer zápasu

Aby si mohl vychutnat rozlučku i přivítání v jednom, musel sám přiložit ruku k dílu.

„Volal mi sportovní manažer Fenerbahce, jestli bychom si s nimi nezahráli. Předal jsem to výš na vedení Sparty a pak se zápas domluvil. Oběma stranám děkuji, že to klaplo," pochvaluje si Kadlec roli prostředníka.

Klapne jim rande v Lize mistrů...?

Pobytu svých nedávných spoluhráčů v Praze maximálně využil. „Den před zápasem jsem byl za klukama i na hotelu, teď tam pojedu zase. Byl jsem s nimi tři roky, což je dlouhá doba. A kdo ví, kdy je ještě uvidím. I když jsme si říkali, že bychom se chtěli potkat v Lize mistrů," usmíval se.

V milionářské soutěži ovšem Sparta již jedenáct let chybí a další pokus o návrat začne příští úterý doma prvním duelem 3. předkola se Steauou Bukurešť.

„Velmi dobrá generálka, museli jsme také reagovat na změny v systému hry Fenerbahce. Jen škoda, že jsme nedali gól. Důležitý je ovšem až zápas za týden. Defenziva je zatím vcelku dobrá. Ofenzivu pak musíme doladit tak, abychom v úterý vyhráli," uvědomuje si Kadlec.

Reklama

Související témata: