Hlavní obsah

Řešíme ještě dvě pozice v kádru, říká nový teplický trenér Šmejkal

Plný očekávání je fotbalový trenér Daniel Šmejkal před svou premiérou v roli hlavního kouče prvoligového týmu. Už v pátek 29. července povede v úvodním zápase nového ročníku nejvyšší soutěže celek Teplic na Julisce proti pražské Dukle.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic před startem nové sezóny.

Článek

Severočeský tým má co napravovat, konkrétně nelichotivé dvanácté místo z loňské sezóny. Příprava vrcholí. „Můj pocit je takový, že mužstvo pracovalo výborně. Ale přípravné období je jen součástí sezóny a liga je něco jiného. Skončili Táborský, Kapolongo, přišli Hrubý a Červenka z pražské Slavie po hostování v Baníku Ostrava, Dressler a Urma se vrátili z hostování. Řešíme ještě dvě pozice, které bychom chtěli posílit. A věřím, že minimálně jedno místo obsadíme," uvažoval Šmejkal.

Koučovi při práci s týmem pomáhá zapojení kondičního trenéra do tréninkového procesu. „Snažíme se držet profesionálního trendu s využíváním lidí, kteří jsou ve svém oboru specialisty. Je to jen ku prospěchu věci. Domluvili jsme se, že půjdeme touto cestou. Jako hlavní trenér mám kontrolu nad vším, ale určité věci dělá stoprocentní odborník. Tím mi uvolní ruce, ale veškerá zodpovědnost je na mně," říká trenér.

Šmejkal má představu o herním pojetí a stylu. „Byli bychom rádi, kdyby naše hra byla vyvážená směrem dozadu i dopředu. Pracujeme na tom, abychom dokázali praktikovat všechny varianty, které nacvičujeme. Čeká nás na podzim šestnáct prvoligových zápasů, navíc domácí pohár. Je možné, že náš projev nebude tak atraktivní, jak si představujeme, ale věřím, že takových duelů bude z naší strany co nejméně," přemítá kouč.

V kabině podle něj panuje pozitivní atmosféra. „Hráči byli bezprostředně po sezóně hodně zklamaní, ale po dovolené přišli docela v pohodě. Věřím, že z minulé neúspěšné sezóny si odnesli sportovní i životní zkušenosti. A že se z toho poučí. Teď mají čistou hlavu a už se nechceme zabývat tím, co tady bylo. Spíš se soustřeďujeme na novou sezónu," hledí do nejbližších měsíců.

A obavy, že by se mohlo kritické období případně opakovat? „Že některé utkání prohrajeme, to se stát může. Ale tvrdím, že hráči jsou natolik zkušení, abychom se s tím vyrovnali. Pokud nějaké nesnáze přijdou, budeme je chtít zvládnout," uzavírá Šmejkal.

Reklama

Související témata: