Hlavní obsah

Po navrátilci z bundesligy Šimůnkovi se Dukle upsali i další dva zkušení obránci Podaný s Kušnírem

Praha
Aktualizováno

Nejen zkušeného Šimůnka, který dlouhých devět let působil v německé bundeslize, ale další dva fotbalové rutinéry si těsně před startem nového ligového ročníku pořídila pražská Dukla. „Podepsali jsme dvouletou smlouvu s Kušnírem a Podaným,“ pochlubil se sportovní ředitel Günter Bittengel, že se podařilo angažovat i další dva volné hráče, kteří mají spoustu zahraničních zkušeností.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Kušnír se stal další zkušenou posilou Dukly.

Článek

„Každý dům se staví odspodu, což vyznávám i ve své trenérské filosofii. Pevná obrana je základem," vrněl samou spokojeností nový kouč Pražanů Jaroslav Šilhavý, protože teď se má o co opřít a v nadcházející sezóně tak může reálně uvažovat o naplnění cíle, který od vedení dostal - tedy umístění v horní polovině tabulky.

Defenziva tvořená devětadvacetiletým Janem Šimůnkem působícím naposledy v Bochumi, stejně starým odchovancem Sparty Jakubem Podaným, jenž přišel z bratislavského Slovanu, další mužem s letenskou minulostí Ondřejem Kušnírem, který do Dukly zamířil z Rapidu Bukurešť, by měla Šilhavého tým katapultovat v tabulce vzhůru.

Dukla má konečně leadery

„Navíc mám v mužstvu leadery, kteří dovedou zavelet, když bude potřeba. Po odchodu Gedeona takový hráč Dukly scházel," liboval si trenér Šilhavý, jenž v létě vystřídal na trenérské lavičce Luboše Kozla, který v Dukle působil dlouhých šest let.

První zkušenou akvizicí, kterou v Dukle přivítal, byl právě Šimůnek. „Bavil jsem se s jeho tátou, s nímž jsem hrával ve Slavii. To on mi prozradil, že syn není v Německu spokojený," prozradil Šilhavý, jak se příchod bundesligového obránce zrodil.

Šimůnka to táhlo domů

„Mohl jsem v Bochumi ještě rok zůstat, protože jsem měl platnou smlouvu, ale spokojený jsem tam opravdu nebyl. A navíc jsme si nepadli do oka ani s trenérem. Nabízelo se mi i angažmá v Darmstadtu, kam jsem měl odjet na testy, ale táhlo mě to domů. Peníze nejsou všechno. Zvláště, když chybí radost z fotbalu. Až v Dukle jsem ji zase našel," přiznával Šimůnek, že volání domova bylo silnější než německé angažmá.

Šilhavý ho uvítal s otevřenou náručí, stejně jako si liboval nad příchodem Podaného a Kušníra.

„Oba dobře znám, Ondru Kušníra jsem navíc v Liberci trénoval. Přišli perfektně připravení, což jsem ocenil," glosoval angažování dalších dvou rutinérů nový trenér Dukly, jehož kádr rozšířil i nigerijský mladík Peter Olayinka.

„Je to talentovaný fotbalista, který může hrát zleva i zprava, stejně jako může operovat na hrotu útoku," shrnoval první dojmy z nové akvizice Šilhavý celý natěšený, že se po předčasném konci v Jablonci vrací po půl roce znovu na ligovou scénu.

O sestavě pro první ligový zápas v pátek na Julisce proti Teplicím má jasno, o gólmanské jedničce také. "S trenérem brankářů jsme rozhodli, že jí bude Hroššo," prozradil Šilhavý a dodal, že volbu kapitána nechá na hráčích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články