Hlavní obsah

Bleskový gól Voltra potěšil, ale nenadchl. Nováčkovi k bodovému zisku nepomohl

Jablonec
Aktualizováno

Udeřil tak bleskově, že Jablonec dokonale zaskočil a sám se zapsal do historických statistik nejvyšší ligové soutěže. Radek Voltr skóroval v dresu ligového nováčka v sobotu na Střelnici už po dvanácti sekundách. „Těší to, jenže co z toho, když se vracíme s prázdnou? A to už jsme vedli o dvě branky,“ povzdechl si po prohře 3:5 Voltr, který přišel na hostování do Karviné z pražské Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Voltr (na archivním snímku) vstřelil třetí nejrychlejší gól ligové historie.

Článek

Všechno se seběhlo až neskutečně rychle. Rozehrání, centr Zeleného, váš gól hlavou. To jste měli opravdu v plánu, že Jablonec takovýmto způsobem zaskočíte?

Četli a registrovali jsme slova jabloneckých fotbalistů před utkáním, takže jsme je opravdu chtěli překvapit a ukázat jim, že to s námi nebudou mít tak jednoduché, jak si představovali. Vletěli jsme na ně a povedlo se nám je zaskočit. Zelí balón krásně zasekl a dloubnul, já přeskočil obránce a hlavičkoval do protipohybu brankáře.

Nejrychlejší góly české ligy:
1. Vratislav Lokvenc - 11 sekund (Liberec - Hradec Králové 1:2, 15. května 1994),
2. Mauro Lustrinelli - 11 sekund (Sparta - Jablonec 3:0, 24. dubna 2006),
3. Radek Voltr - 12 sekund (Jablonec - Karviná 5:3, 30. července 2016),
4. Alois Hyčka - 14 sekund (Brno - Dukla Praha 3:0, 19. března 2016).

Vy jste ovšem zaskočili nejen bleskovým gólem, ale i výkonem a dalšími dvěma brankami, které jste do přestávky dali.

Domácí to s námi skutečně neměli jednoduché, i když konečný výsledek nasvědčuje opaku. Jenomže jsme vydrželi jen první půli.

Po změně stran vás Jablonec doslova vymazal ze hřiště. Co se s vámi dělo? To jste si skutečně mysleli, že dvoubraankový náskok jen ubráníte?

Ale vůbec ne. Trenér nás o přestávce upozorňoval, že rozhodnuto není vůbec nic, i když o dva góly vedeme, my to věděli také. Přesto jsme přišli na hřiště nekoncentrovaní, neudrželi jsme vpředu žádný míč, na naši obranu se valil jeden útok za druhým. A jakmile jsme dostali dva rychlé góly a domácí bleskově vyrovnali, zamávalo to s námi.

Dokonce natolik, že jste rezignovali na aktivitu a ofenzívu úplně a o další brankový příděl si doslova řekli.

Musíme si všechno vyříkat a z prvního ligového zápasu se poučit, protože dva góly jsme dostali po standardních situacích, což by se už vůbec stávat nemělo. Ale měli bychom si vzít z jabloneckého střetnutí i věci pozitivní. Třeba tři góly, které jsme na severu Čech dali, což se hned tak každému nepovede. My to jako nováček svedli, i když jsme nakonec nezískali ani bod.

Reklama

Související témata: