Hlavní obsah

Dohlédnu, aby moc nenarostl, ujišťoval po Chramostově hattricku trenér Jarolím

Trefil se už po devíti minutách a gól slavil tak vehementně, jako by právě nasměroval svou Mladou Boleslav přinejmenším do Ligy mistrů. „Ale to ne... Prostě první zápas, první šance a hned branka. To se mně tak často nastává, takže najednou ze mě všechno spadlo,“ připomínal Jan Chramosta, že se obvykle na každý gól hodně nadře a načeká. Jenže v duelu dvou českých zástupců na evropské pohárové scéně ho políbila střelecká múza.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Jan Chramosta proti Liberci řádil.

Článek
Fotogalerie

U jedné trefy nezůstalo, nebohému Liberci nasázel rovnou hattrick. „První v kariéře, protože před tím mě hattrick dlouho unikal," potvrzoval Chramosta a vznášel se přitom na vlnách slastné euforie.

„Může se někdo divit? Vždyť za celou loňskou sezónu jsem dal v lize jen pět branek a teď na úvod nastřílím hned tři," rozplýval se Chramosta, který si ještě před pár sezónami říkal o pověst ligového střelce. Jenže v poslední době to platit přestalo. Pětadvacetiletý útočník potřeboval až příliš šancí na každý gól, proto se na hřiště tak často nedostával a jeho kariéra se zasekla na mrtvém bodě.

Až proti Liberci jako by přišel restart. Připomněl se hattrickem, u něhož zůstat nemuselo. Vždyť po třetí brance běžel sám na libereckého gólmana Dúbravku, ale tyč jeho brány o pár centimetrů minul. „Měl jsem v hlavě, že přidám čtvrtou branku, viděl jsem hodně volného prostoru, ale situaci jsem nevyřešil dobře. Chtělo to udělat kličku," přiznával mladoboleslavský útočník. Ale i tak byl přesvědčený, že si výkonem i hattrickem řekl o základní sestavu.

„Vím, že jedna vlaštovka jaro nedělá, ale snad na rozdíl od loňské sezóny budu hrát pravidelně. Ve čtvrtek v kvalifikaci o Evropskou ligu v Makedonii jsem šel na hřiště až ve druhé půli, jenže pak přišla červená pro Hůlku a trenér mě logicky z trávníku zase stáhl. O to víc jsem mu chtěl dokázat, že do sestavy patřím," spekuloval Chramosta.

Schoval si gól i na Makedonce?

„Předpoklady má, musí si však v zakončení víc věřit a nakládat s nabízejícími se příležitostmi efektivně. Věřím, že mu apetit vydrží do čtvrteční odvety s Makedonci, ale přesto budu muset dohlédnout, aby neměl hlavu moc nahoře a nemyslel si, že všechno půjde samo," měl pochopitelně z Chramostova střeleckého probuzení radost i kouč Karel Jarolím.

Aby ne, když Mladá Boleslav bude ve čtvrteční odvetě třetího předkola Evropské ligy potřebovat vyhrát alespoň o tři branky, aby zamířila dál.

„Věřím, že jsem si nějaký gól schoval i na Makedonce, i když to bude úplně jiný zápas, než ten s Libercem. Tetovo přijede s dvoubrankovým náskokem a bude ho hájit. Odveta proto bude o první gólu. Když ho dáme my, jsem přesvědčený, že bude schopni skóre otočit a postoupit," doufal Chramosta po nasázeném hattricku, že svému týmu k další cestě pohárové Evropou nějakou trefou pomůže.

Reklama

Související témata: