Hlavní obsah

Debutant Hašek po snové premiéře: Za gól mě táta pochválí, ale kaňky na mém výkonu určitě najde

Prožil doslova snovou premiéru na ligové scéně. Syn někdejšího hráče a trenéra pražské Sparty Martina Haška nosící jméno po tátovi k ní vyrukoval na hřišti mistrovské Plzně v dresu Bohemians, kam přišel v létě z Letné na hostování, a hned ji vyšperkoval gólem. A u jednoho zůstat nemuselo, protože po změně stran mohl dvacetiletý mladík zápas dokonce rozhodnout a postarat se tak o výhru klokanů.

Foto: bohemians.cz – PJst

Martin Hašek mladší (první zprava) se raduje ze své premiérové ligové trefy.

Článek
Fotogalerie

Před Kozáčikem jste si počínal jako zkušený mazák, který ani na chvíli nezaváhal a lobem plzeňského brankáře přehodil. To jste si opravdu až tak věřil?

Nic jiného mě v tu chvíli nenapadlo. Dostál mně poslal parádní přihrávku za obranu, viděl jsem, že Kozáčik vybíhá a nechtěl jsem proto nic vymýšlet. Levačku mám přece jen jistější, a proto jsem loboval.

U jednoho gólu zůstat nemuselo, protože po hodině hry jste se ocitl Kozáčikovi tváří v tvář znovu. A dokonce v šanci, kterou trenér Koubek označil za tisíciprocentní!

Balón jsem měl hodně nízko, domácí gólman vyběhl a přečetl, co chci udělat. Měl jsem asi zkusit zase lobovat.

I tak musíte být s premiérou na ligové scéně navýsost spokojený. Vždyť i kouč pro vás měl jen slova uznání...

Doufám, že jsem splnil úkoly, které jsem dostal, a byl se mnou opravdu spokojen. Postavil mě na kraj středové řady a chtěl, abych pomáhal v defenzivě, protože levá strana plzeňské sestavy je hodně silná. Nebylo skutečně vůbec jednoduché hrát na Limberského, Kopice a Kovaříka. Ale byli jsme na utkání dobře připraveni a zvládli ho jako tým.

Pro vás musel být duel s Plzní obzvláště náročný, takže i proto křeče v závěru utkání a nucené střídání.

To bylo hlavně tím, že jsem až dosud hrával uprostřed zálohy, kde se člověk tolik nenaběhá. Tam jde spíše o sprinty na kratší vzdálenosti, zatímco na kraji středové řady, kam mě trenér postavil, to bylo daleko náročnější. Křeče mě proto braly spíše z nezvyklého místa, na němž jsem nastoupil.

Ale obstál jste.

Nechci se chválit, ale kondičně jsem na ligu připravený dobře. Když ostatně děláme testy, mám je vždy dobré. Ostatně, i postavou jsem spíše vytrvalec.

Psychicky zřejmě také. Alespoň klid, který jste při gólu prokázal, o tom svědčil...

Dva dny před zápasem jsem se od trenéra dozvěděl, že budu hrát, takže nervózní jsem samozřejmě byl. Vždyť mě čekala ligová premiéra, sen, který jsem měl jako každý kluk od šesti let, co jsem začal s fotbalem. A navíc v Plzni na krásném stadiónu a proti kvalitnímu soupeři k tomu. Jak se ale utkání blížilo, tréma a nervozita opadla. Ostatně, i táta mi říkal, abych hrál hlavně s chutí a první zápas si užil.

Trenér pro vás měl po utkání jen slova uznání. Dočkáte se podobné chvály i doma od táty?

Za gól mě pochválí, ale kaňky na mém výkonu určitě najde. Hlavně neproměněnou druhou šanci mi vyčte. A hlavně bude mluvit o systémových věcech, které se mu nelíbily. Na to on je pes.

Reklama

Související témata: