Hlavní obsah

Rozhodčí pykají. Gól Slavie v Jihlavě neměl platit, chybně kopala i penaltu

Praha
Aktualizováno

Komise rozhodčích potrestala arbitry za chyby v zápase fotbalové ligy Jihlava - Slavia. Hlavní Jan Jílek i asistent Zdeněk Dobrovolný mají pozastavenou delegaci na čtyři soutěžní utkání. V obou případech pomohli Pražanům - vyrovnávací gól neměl platit pro ofsajd, nařízena pak neměla být penalta, kterou hosté neproměnili. Zápas 3. ligového kola skončil 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Jan Jílek.

Článek

Nově složená komise rozhodčích se poprvé od startu ligy musela postavit k výrokům sudích, jež výrazně ovlivnily průběh zápasu. A potvrdila, že v obou případech rozhodčí chybovali.

Nejprve, když uznali Van Kesselův gól na 1:1. "Asistent rozhodčího Zdeněk Dobrovolný chybně posoudil situaci předcházející brance, kdy neodmával ofsajd hostujícího mužstva. Branka neměla být uznána," praví se v prohlášení komise.

Druhou hrubku přidal hlavní rozhodčí Jan Jílek. "Chybně nařídil pokutový kop v 60. minutě proti domácímu mužstvu za domnělé kopnutí soupeře. Byl nařízen nesprávně, neboť k přestupku nedošlo," zní verdikt komise. Jílek i Dobrovolný dostali stopku na čtyři utkání.

V malém pražském derby Bohemians - Sparta se domácí domáhali penalty za ruku, v tomto případě však komise ztotožnila s rozhodnutím Martina Nenadála pokutový kop nenařídit.

Naopak asistent Dušan Pospíšil si odpočine dva zápasy za to, že v utkání Příbram - Plzeň chybně posoudil ofsajd předcházející brance hostujícího mužstva ve 22. minutě. Dosažená branka byla regulérní, následně odpískaný pokutový kop byl nařízen správně.

Reklama