Hlavní obsah

Ani Zeman do Edenu nepřijde. Sáhne Slavia po vlastních zdrojích?

Praha
Aktualizováno

První poločas reprezentační pauzy je pryč, a nový trenér nikde. Příznivci fotbalové Slavie stále nevědí, kdo bude nástupcem odvolaného Dušana Uhrina mladšího. Luboš Kozel z původní dohody rychle vycouval a podle posledních zpráv do Edenu nepřijde ani renomovaný kouč Zdeněk Zeman, za nímž se delegace sešívaných vypravila jednat do Říma.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf klubu Jaroslav Tvrdík zatím nového kouče pro Slavii nemá.

Článek

Vedení Slavie minulé pondělí pro neuspokojivé výsledky odvolalo trenéra Dušana Uhrina mladšího. Od té doby se již dvakrát zdálo, že jmenování nového kouče je na spadnutí. S Lubošem Kozlem již červenobílí dokonce byli dohodnutí, ale jelikož byly zveřejněny podrobnosti jeho chystaného platu, kouč reprezentační osmnáctky couvl a dohodu zrušil.

A jelikož se Radoslav Látal mezi tím vrátil do Polska, zájem Slavie se soustředil na Zdeňka Zemana (69), trenéra českého původu žijícího v Itálii. Vedl Lazio, AS Řím či Neapol a pro sešívané se zdál být atraktivní volbou.

Nyní však server efotbal.cz nadšení příznivců červenobílých zchladil. Dobře informovaný zdroj prý redakci potvrdil, že ani Zeman se novým trenérem v Edenu nestane.

Povýšení v Edenu či Dovalilův návrat...?

Hledání Uhrinova nástupce tak pokračuje. Od začátku se skloňují jména Martina Ševely z Trenčína či Karla Krejčího, který je nyní volný. Jednou z variant je řešení z vlastních zdrojů, třeba šéf mládežnické akademie Jiří Plíšek či trenér juniorky Pavel Řehák. A nejvíc by se vedení klubu údajně zamlouval návrat bývalého trenéra jedenadvacítky Jakuba Dovalila, jehož Slavia nedávno uvolnila do Saúdské Arábie k tamní reprezentaci do 20 let.

Mužstvo zatím každopádně vede Uhrinův asistent Petr Čuhel a již v neděli čeká Slavii další ligový duel v Teplicích.

Reklama

Související témata: