Hlavní obsah

Plzeň - Karviná 2:0Hořava sestřelil nováčka. Karviná na rozjetou Plzeň neměla nárok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hořava (penalta) 1 : 0
58. Hořava 2 : 0
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo
Aktualizováno

Dva góly záložníka Tomáše Hořavy rozhodly nedělní duel 7. kola fotbalové ligy proti Karviné. Probuzená Plzeň znovu převedla výkon plný pohybu a pohledných akcí, nováčka v Doosan Aréně s přehledem porazila 2:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňští fotbalisté se radují z gólu proti Karviné.

Článek
Fotogalerie

Na Karvinou vlétla ve velkém stylu, dlouhý čas se hrálo prakticky na jednu bránu. Hned v úvodu vykopával ránu Petržely z brankové čáry jeden z obránců hostů. Tlak narůstal, v 10. minutě se domácí dočkali gólové odměny. Po faulu Holíka na Bakoše proměnil Hořava pokutový kop. Byť se štěstím, míč se do sítě odrazil od tyče.

Před brankáře Laštůvku létal jeden centr za druhým, Karviná si nevěděla rady. Následovaly další přímočaré akce Plzně, v rychlém sledu pálili Petržela a Kace. V 27. minutě promarnil obrovskou šanci Matějů, který přestřelil levačkou v hodně solidní pozici.

Poté pálil z dálky těsně vedle Albánec Kace, za minutu Hubník nebezpečně hlavičkoval. V 41. minutě se ve vzduchu prosadil Poznar, který nastoupil poprvé od přestupu ze Zlína poprvé v základní sestavě. Jeho hlavička ovšem doskákala kolem tyče do autu. Hosté se osmělili až v závěru poločasu, kdy se o střelu pokusil Budínský. Jeho bomba z 22 metrů prosvištěla kolem tyče.

Hořava zakončil parádní akci

Krátce po přestávce se v slibné pozici objevil Zeman, jeho pokus však hosté dokázali zblokovat na roh. Agilní Zeman byl zapojen snad do každé útočné akce Západočechů, jenže z množství centrů finální přihrávku ne a ne vyprodukovat.

Až v 51. minutě, kdy si na jeho přízemní přihrávku sběhl Petržela, trefil však pouze nohu hostujícího obránce. Vzápětí předvedl parádu Hořava, jehož technická rána skončila na tyči.

Bylo na co se dívat. I díky tomu, že Karviná nebetonovala, snažila se o ofenzivní výpady. Jeden z nich zakončil nebezpečnou střelou kapitán Šisler.

V 58. minutě domácí fanoušky nadchla báječná akce Viktorie: Limberský z levé strany šajtlí našel na zadní tyči Petrželu, ten hlavou vrátil míč na malé vápno, odkud Hořava prostřelil Laštůvku - 2:0. Plzeňský záložník dal dva góly v jednom zápase prvně v kariéře.

V 74. minutě ale domácím zatrnulo. Karviná využila polevení koncentrace obrany Viktorie, na Bolka uháněl sám Janečka. Jejich souboj vyzněl pro gólmana, který Západočechy podržel. Karviná nakonec dohrávala v deseti, v nastavení byl za faul na Hubníka vyloučen střídající Panák.

Viktoria Plzeň - MFK Karviná 2:0 (1:0)
Branky: 11. z pen. a 58. Hořava. Rozhodčí: Pechanec - Kotík, Koval. ŽK: Budínský, Moravec (oba Karviná). ČK: 90.+1 Panák (Karviná). Diváci: 9561.
Plzeň: Bolek - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (84. Ďuriš), Kace, Hořava (90. Hrošovský), Zeman - Poznar, Bakoš (71. Krmenčík). Trenér: Pivarník.
Karviná: Laštůvka - Holík, Dreksa, Hošek, Zelený - Moravec, Janečka, Šisler, Budínský (71. Panák), Puchel (62. Eismann) - Jurčo (83. Okleštěk). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: