Hlavní obsah

Sparta se mnou nejednala, já nemluvil s nikým z Letné, dušuje se Ivan Hašek

Praha

Spekulace kolem nového trenéra fotbalové Sparty neberou konce, i když podle momentální konstelace je nejvážnějším adeptem liberecký kouč Jindřich Trpišovský. Jedno je však rovněž jisté - někdejší letenský kapitán a později i manažer a úspěšný trenér Ivan Hašek po odchodu Zdeňka Ščasného v okruhu potenciálních kandidátů nikdy nefiguroval, ač se o něm v kuloárech hojně diskutovalo. „Skutečně jsem s nikým ze Sparty nemluvil,“ dušuje se Ivan Hašek.

Nový trenér Sparty? Hovoří Ivan Hašek a Jan KollerVideo: Sport.cz

 
Článek

Důvodem však nebylo to, že by snad měl zase namířeno do arabského světa a dokonce už podepsal smlouvu s novým klubem.

„Nic takového, žádnou smlouvu nikde podepsanou nemám. To, co jsem měl rozjednané v létě, padlo a teď na případnou nabídku čekám. Vím, soutěže už všude běží naplno, takže mé nové angažmá je spojeno s tím, že některý jiný trenér předčasně skončí. Pomyšlení to zrovna příjemné není, ale takový už je fotbalový život," přiznal Hašek do kamery Sport.cz  během čtvrtečního tenisového klání internacionálů v pražských Košířích.

Na pražské Letné po nedělním derby „S" trenér Ščasný předčasně skončil, ale jméno Haška se v úvahách sparťanské generality neobjevilo.

„Určitě bych o nabídce přemýšlel, protože Sparta je klubem, který mně přirostl k srdci a v němž jsem prožil spoustu krásného. Ale skutečně jsem s nikým ze Sparty nemluvil. A nikdo ze Sparty nemluvil se mnou," dušoval se Ivan Hašek, kterému bylo při pohledu na současnou Spartu v nedělním derby smutno na duši.

Derby celé neviděl, sám vyrazil na plac

„O to víc, že Slavia byla lepší a vyhrála naprosto zaslouženě. A to jsem naštěstí neviděl celý zápas, protože jakási chytrá hlava vymyslela, že se derby hrálo ve stejnou dobu, jako nižší fotbalové soutěže. A protože pořád kopu v Jílovišti za béčko, musel jsem na plac. Ale i na hřišti jsem si užil od slávistů své."

„Sám jsem zvědavý, koho si Sparta přivede jako trenéra," přemýšlel nahlas i další z někdejších letenských hráčů Jan Koller a pátravě se přitom díval po tenisových kurtech, kde by se pár potencionálních adeptů našlo. Nejen Ivan Hašek, ale i třeba i Jozef Chovanec nebo František Straka, kteří v minulosti Spartu rovněž vedli.

Místo odpovědi se však dočkal pobaveného kroucení hlavou, protože i pro ně je záhadou, kam myšlenkové pochody letenské generality směřují a na koho to slovo padne.

Reklama

Související témata: