Hlavní obsah

Tragédie, teď se v tom budeme patlat, posteskl si po prohře s Bohemians jihlavský stoper Krejčí

Jihlava

Jihlavští fotbalisté dál čekají na premiérový triumf v novém prvoligovém ročníku. V předehrávce 9. kola padli po špatném výkonu před svými fandy s Bohemians 1905 0:2 a jejich situace začíná být hodně vážná.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Jihlavy Michal Bílek při utkání s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

„Důležité utkání jsme odehráli naprosto tragicky. Nezasloužili jsme si bodovat," věděl jihlavský stoper Jiří Krejčí. Uznal, že Pražané předčili jeho tým především fotbalovostí. „Kvůli tomu to možná z hlediště vypadalo, že nehrajeme s maximálním nasazením. Ale tak to nebylo," dušoval se.

Připustil, že se Jihlavští dostali se čtyřmi body na kontě do hodně nepříjemné situace. „Takovou jsem tady asi ještě nezažil. Musíme teď prokázat, že máme charakter, a vybabrat se z ní. Něco bude potřeba změnit. Bohužel zrovna nastává reprezentační přestávka, čtrnáct dní se v tom teď budeme patlat," obával se Krejčí.

Jihlavský kouč Michal Bílek se nevymlouval na absenci tří zraněných záložníků. „Urblík, Šulek a Hronek samozřejmě citelně chybějí, ale před týdnem na Slovácku jsme si i bez nich poradili. Proti Bohemce se nám to bohužel nepovedlo. Běhaví a technicky zdatní hosté nás přehráli ve všech směrech. Jsem z toho hodně zklamaný. Musíme se dát v pauze dohromady a po ní navázat na solidní výkony, jaké jsme předvedli po mém příchodu na Vysočinu proti Jablonci a v Hradišti," plánoval Bílek okamžitě.

Jeho protějšek, kouč Bohemians Miroslav Koubek, si vzpomněl, že v Jihlavě doteď s žádným mužstvem ještě nikdy nezvítězil. „Konečně to vyšlo. Byli jsme aktivní a silní na míči, soupeře jsme předčili i kombinačně. Pár nebezpečných situací, které si domácí vytvořili z brejků, jsme naštěstí přestáli. Jsem samozřejmě spokojený," připustil Koubek.

Rozdílový vedoucí gól Pražanů zaznamenal krátce po přestávce útočník Jan Holenda, nedávná posila z Plzně. „Kluci mi to připravili skoro až do kuchyně. Stačilo balón jen uklidit do sítě," ocenil spoluhráče. Liboval si, že jeho celek měl utkání od začátku až do konce pod kontrolou. „Těší mě, že se prosazujeme moderním kombinačním fotbalem, nikoli nějakým nakopáváním," pochvaloval si Holenda.

Reklama

Související témata: