Hlavní obsah

Matějovský slib splnil. Po osmi letech se v mladoboleslavském dresu zase objevil a slavil v něm výhru

Když před osmi lety odcházel z Mladé Boleslavi na Ostrovy, sliboval, že se do klubu svého mládí vrátí. Po zastavení v Readingu a hlavně pražské Spartě fotbalista Marek Matějovský slib splnil. V duelu 9. ligového kola proti Dukle na posledních sedmnáct minut modrobílý dres Středočechů oblékl a nakonec s nimi slavil vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marek Matějovský se dočkal obnovené premiéry v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Jak moc jste byl natěšený na návrat a obnovenou premiéru?

Pochopitelně že jsem byl hodně natěšený, i když s Duklou šlo o těžký zápas. Ale zvládli jsme ho, což pro nás bylo hodně důležité. Zvláště, když během nastávající reprezentační přestávky můžeme pracovat na tom, abychom se zlepšovali a dál vítězili.

Šel jste na trávník až v samém závěru utkání, kdy Mladá Boleslav potřebovala hru zklidnit a mít ve svém středu někoho, kdo by ji dovedl k vítězství. Znamená to, že ještě nejste úplně v pořádku?

Vůbec, nic mě nelimituje a neomezuje, celý týden jsem trénoval s mužstvem bez jakýchkoli úlev. Herní kondice mě ale samozřejmě schází, takže pauza mi přijde vhod. Dobiju baterky a nachystám se na zbytek ligového podzimu.

Chcete tím říci, že nebylo dopředu určené, že proti Dukle nastoupíte a vlastně bezbrankový stav přiměl trenéra Kalvodu, aby vás na hřiště poslal?

Na ničem jsme se dopředu nedomlouvali. Byl jsem na zápas připravený jako náhradník, takže záleželo na trenérovi, jak se rozhodne.

Rozhodl se správně. Přišel jste a Mladá Boleslav nakonec vítězný gól přece jen dala, i když se celý zápas hodně trápila.

I takováto utkání přicházejí a vyhrát v nich je někdy mnohem cennější, než když se hra daří a všechno jde. A protože jsme podobný duel zvládli a rozjíždějící se Dukle přistřihli křídla, věřím, že budeme ještě silnější a vyhrávat budeme dál.

Musela to být ale trýzeň dívat se na trápení nových spoluhráčů z lavičky. Necukalo to s vámi? Nechtěl jste jim jít na pomoc dřív?

Fotbal už nějaký pátek hraju, takže vím, že někdy to skutečně není pro nás na hřišti jednoduché a pro diváka pohledné. Účel ale světí prostředky, což platilo i v našem případě. Ono se vůbec mnohdy stává, že úspěch slaví mužstva, která sice soupeře neválcují, ale bodují. Doufám, že to bude platit i v našem případě.

Asi jste příjemně překvapený mladoboleslavským týmem, do něhož jste se po osmi letech vrátil a který teď figuruje na ligovém výsluní.

Je to velice pracovité a poctivé mužstvo, což je vždycky fajn. Zvlášť, když to funguje. Proto se budu snažit svým dílem přispět k tomu, abychom vítězili a drželi se na špici ligy.

Reklama

Související témata: