Hlavní obsah

Hrozný pocit! Kdybych to urval do autu, byl by klid, zlobil se po pádu se Slavií chybující Chleboun

Hradec Králové

Slavia by vyhrála s vysokou pravděpodobností i bez jeho „pomoci", přesto fatální hrubka hradeckého stopera Jakuba Chlebouna sešívaným cestu za třemi body významně usnadnila. Co na tom, že krátce poté svůj omyl napravil, když zaskočil na brankové čáře za gólmana Ottmara.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný hradecký obránce Jakub Chleboun. Ilustrační foto.

Článek

„Byl to naprosto zbytečný gól, bohužel už to nemůžu vrátit zpátky," litoval Chleboun. V pozici posledního hráče Hradce jej ve vlastním pokutovém území obral o míč kanonýr Škoda a skóroval.

„V první chvíli jsem chtěl míč odkopnout, ale pak jsem spatřil brankáře, chtěl jsem mu přihrát. Škoda mě trošku přistrčil, balón mi zůstal pod nohou, navíc jsem upadl," kál se Chleboun, který v sezóně 2004/2005 odehrál 4 ligová utkání za Slavii.

Zaváhání částečně napravil

Když po pádu zvedl hlavu, uviděl už míč v síti a slyšel oslavné křepčení slávistů. „Zmocnil se mi hrozný pocit. Měl jsem to urvat do autu a byl klid," láteřil 31letý obránce. Vzápětí však Votroky zachránil od další pohromy, když z brankové čáry vykopl střelu Baráka. „Trošku jsem svoje zaváhání napravil. Ale nebylo to stejně nic platné," dodal Chleboun.

Porážka domácí mrzela o to víc, že na podzim nastoupili poprvé na svém stadiónu, který prošel menší rekonstrukcí. „Věřili jsme, že právě tohle kluky nakopne. Slavia nám ale neumožnila naší hru a zaslouženě zvítězila," konstatoval trenér Milan Frimmel.

Reklama

Související témata: