Hlavní obsah

Jedenáct ran do Vysočiny. Lafata může hrát proti Jihlavě pořád

Praha

Rekordních pět gólů v jednom zápase, jako zvládl v posledním kole minulé sezóny, už kanonýr fotbalové Sparty nezopakoval. Dva góly ovšem David Lafata vstřelil Jihlavě (3:0) znovu a potvrdil, že s Vysočinou má mimořádnou bilanci. V sedmi odehraných zápasech za Spartu jí dal 11 branek! „Součet je zkreslený minulým zápasem, pět gólů se stane jednou za život. Jinak škoda, že s nimi nehrajeme častěji,“ uculuje se Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané David Lafata (vlevo) a Ondřej Mazuch oslavují gól na 3:0 proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Tři kola vyšel naprázdno. Trůn pro krále střelců ovšem nehodlá přenechat bez boje. Po úvodní třetině ligové soutěže ztrácí na vedoucího Chramostu dvě trefy.

„Jsem rád, že jsem nastoupil po nějaké době v základu a dal góly. Hlavní je, že se vyhrálo," poukazuje David Lafata po vítězství 3:0 nad Jihlavou, kterým Sparta utnula sérii čtyř kol bez výhry.

Lafatovy trefy proti Vysočině
16. 10. 2016Sparta - Jihlava 3:02
14. 5. 2016Sparta - Jihlava 5:05
31. 5. 2014Sparta - Jihlava 4:11
21. 7. 2013Jihlava - Sparta 1:42
26. 4. 2013Sparta - Jihlava 2:21

Vyhráno však Letenští zdaleka nemají. Čeká je pekelný týden, ve čtvrtek Evropská liga v izraelské Beer Ševě, v neděli ligový šlágr v Plzni.

„Doufám, že nám výhra pomůže do dalších zápasů. Budou mnohem těžší než utkání s Jihlavou," uvědomuje si letenský kapitán.

Plzeň je o něco blíž, Bolka daleko

Čtvrtá Sparta navíc stále ztrácí ne vedoucí Mladou Boleslav šest a na druhou Viktorii čtyři body.

„Plzni jsme se po její remíze na Slovácku trochu přiblížili. Ale na Boleslav ztrácíme víc - a aby to nedopadlo, že se dva perou a třetí se směje," varuje Lafata.

Jeho týmu komplikuje kalkulace devítičlenná marodka.

„Zatím jsme měli problémy sami se sebou. Ale jestli chceme hrát o titul, tak musíme koukat úplně nejvýš."

Někteří z marodů by se do sestavy ještě v průběhu podzimu měli vrátit. „Snad se postupně sebereme a kluci se dají dohromady. Abychom podzim dohráli s co nejmenší ztrátou před jarem," doufá Lafata.

Reklama

Související témata: