Hlavní obsah

Fotbal má druhého Slávu Dudla. Je mu sedmnáct a jmenuje se Vašek

Hektické hodiny, nabité dny. V neděli si proti Jihlavě odbyl prvoligovou premiéru, hned v pondělí nastoupil proti stejnému soupeři také na Vysočině v Juniorské lize. Sedmnáctiletý záložník Václav Dudl je dalším mladým fotbalistou Sparty, jehož prozatímní kouč David Holoubek s ohledem na rozsáhlou marodku vytáhl do první linie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Dudl ze Sparty Praha si zahrál v duelu s Jihlavou poprvé první ligu.

Článek
Fotogalerie

Celkové skóre 9:2 je víc než příznivé. V neděli naskočil v 67. minutě k prvoligovému debutu a dočkal se výhry 3:0, o necelý den později pak vyrukoval v základu juniorky a mohl se radovat z vítězství 6:2.

„Zahrát si na Letné byl odmala můj největší sen. Nastoupit před tolika fanoušky je úžasné," rozplývá se Václav Dudl nad premiérou v nejvyšší soutěži.

Český fotbal už jednoho muže s tímto příjmením má. Technického vedoucího národního týmu Jaroslava Dudla, který reprezentaci slouží předlouhých dvacet let již od slavného ME 1996 v Anglii. Že by se na scénu dral jeho příbuzný...?

„Zrovna při oslavě mých 17. narozenin jsem zjistil, že vzdáleně příbuzný s panem Dudlem asi jsem. Nehledě na to mi kluci stejně podle něj říkají Slávo," usmívá se mladík.

Rosický a spol. nejlepšími rádci

David Holoubek rád pracuje s mladými, což je pro dorostence z jeho strahovské líhně výhoda.

„Že dostanu šanci, jsem předem nevěděl, ale doufal v to. Nakonec jsem rád, že mě trenér Holoubek postavil. Nás mladé dobře zná. Je úžasné si s hráči, jako je třeba David Lafata, vůbec zahrát, i když si z nás občas dělají legraci," líčí Dudl.

Najednou stál po boku reprezentantů. „Pro nás jsou to v podstatě legendy. Navíc když nastoupíme v ligovém utkání, tak nám to hodně dá. Mně je teprve sedmnáct, stále se něco učím. Dobrým příkladem je třeba Tomáš Rosický. Hodně mi radí, co mám na hřišti dělat, kam si naběhnout a další podobné užitečné věci," oceňuje mladík pomoc od ostříleného internacionála.

Reklama

Související témata: