Hlavní obsah

Jablonec čeká, jak dopadne zápas s Příbramí. Přijde Beránek, Krejčí nebo někdo jiný?

Jablonec nad Nisou

Akce kulový blesk se nekoná. Vedení Jablonce, které po porážce s Brnem odvolalo trenéra Zdenko Frťalu, zatím podle informací Práva nikoho neoslovilo. Příchod nového kouče nechce uspěchat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce jsou v krizi. Takhle naslouchali fanouškům pro prohraném utkání s Brnem.

Článek

„Čeká se, jak dopadne sobotní zápas v Příbrami. Pokud úspěšně, prozatímní trenér Klucký zřejmě povede mužstvo až do konce podzimu. Nový kouč by přišel až v zimní přestávce," řekl zdroj blízký jabloneckému klubu. „V tomto okamžiku jsou to spekulace. Můžu tady být den, dva, týden, měsíc, to člověk nikdy neví," řekl Zdeněk Klucký.

V zákulisí však už padají jména, která připadají v úvahu pro působení na severu Čech. Spekuluje se například o Miroslavu Beránkovi, který loni v létě skončil na lavičce Slavie. Od té doby je bez angažmá, faktický vládce Jablonce Miroslav Pelta jej dobře zná z působení v reprezentaci. Toto spojení by mělo logiku.

Dalším kandidátem je údajně Karel Krejčí, s nímž Pelta spolupracoval u národního týmu poslední tři roky, kdy byl Krejčí asistentem trenéra Pavla Vrby. Muž, který přivedl v uplynulé sezóně k titulu Plzeň, je od května bez angažmá. S Viktorií se rozešel po vzájemné dohodě, v minulých měsících všechny námluvy s potenciálními zájemci o jeho služby zkrachovaly.

„Pokud by nastala situace, že by se rozhodovalo mezi těmito dvěma kouči, management by spíš ukázal na Beránka," myslí si zdroj Práva. Klub však současně musí najít nového sportovního ředitele, neboť se kromě Frťaly rozloučil i s Ivanem Horníkem. Pravomoci hlavní postavy kultovní korupční aféry by měl dočasně převzít generální ředitel Petr Flodrman.

Kdo usedne na trenérskou židli v Jablonci?
Miroslav Beránek
43,3 %
Karel Krejčí
27,4 %
Jiný trenér
29,3 %
Celkem hlasovalo 1336 čtenářů.

Reklama