Hlavní obsah

Při brigádě u bosse Pelty pumpuje do hráčů sebevědomí a ordinuje tréninky s míčem

Čtyři body ze dvou duelů! Fotbalový Jablonec po osmi kolech bídy zažívá blýskání na lepší časy. Po trenérské rošádě, kdy Zdeněk Klucký nahradil Zdenka Frťalu, slavili Severočeši vítězství v Příbrami, během minulého víkendu obrali Slavii a užili si ovace fanoušků, kteří hráčům o čtrnáct dnů dříve nadávali.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

Článek

„Věděli jsme, že Pražané jsou po šesti výhrách v řadě favoritem, ale hleděli jsme jen sami na sebe," říkal útočník Martin Doležal po bezbrankové remíze. Agresivním výkonem držel defenzivu Slavie v neustálém napětí. Dostal se do jedné velmi dobré šance, ale přízemní střelou z patnácti metrů Pavlenku nepropálil. „Měl jsem míč trošku za nohou," posteskl si Doležal.

Byť měl Jablonec blíže k vítězství, bral domácí útočník i bod. „Byli jsme dobří na míči, roztahovali hru do stran a měli jsme hodně centrů, z nichž jsme byli nebezpeční. Remíza nám určitě dodá psychickou sílu do dalších duelů. Po slabších zápasech jsme si ověřili, že můžeme hrát i se špičkou ligy," lebedil si Doležal.

Trenér chválil Hübschmana na stoperu

„V předešlých zápasech Jablonec dostával hodně laciné branky, byť výkonnost nebyla špatná. Teď jsme i přes problémy vše zvládli. Hübschmanovi se na postu stopera dařilo velmi dobře," hodnotil duel s prvním čistým kontem v sezóně Zdeněk Klucký, nový trenér Severočechů.

Připomínal, že při absenci Kysely, Pernicy a Beneše už podruhé při skládání zadní linie improvizoval. „V Příbrami jsme to museli zvládnout naostro, bez jediného tréninku. Proti Slavii jsme nešli úplně do neznáma," vykládal Klucký.

Hráči jeho přínos vyzdvihují. „Přípravu teď máme hodně s míčem, což se pozitivně projevuje. Trenéři nás hecují, burcují. Každý má svoje metody. Z nás teď spadl stres a začali jsme si věřit," přiblížil proměnu v atmosféře Doležal.

Jsou horší věci než prohra

„Možná jsme trošku jinak nastavili týdenní mikrocyklus, možná kluci pracují s balónem více než v minulém období. Ze zkušeností z minulých angažmá v Liberci, Teplicích či Jihlavě považuji takovou cestu za správnou," vykládal Klucký.

„Hlavně se snažíme do každého z kluků napumpovat sebevědomí. Jistě, fotbal je pro hráče obživou, ale pořád je to jen sport, tudíž jim znovu a znovu opakujeme, že jsou horší věci než prohra," popisuje nový jablonecký trenér, který však současně v klubu vede dorost a u elitního výběru je zřejmě jen na dobu určitou. „Jsem na brigádě, dokud to bude třeba," ujišťoval Klucký, že délkou setrvání u elitního jabloneckého výběru se nijak nezatěžuje.

Reklama

Související témata: