Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:1Zlín prodloužil domácí vydařenou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Harba 1 : 0
64. Štípek 2 : 0
70. Škoda 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína porazili ve 13. kole první ligy Brno 2:1 a prodloužili svou domácí sérii bez porážky na deset zápasů. "Ševci" poskočili v tabulce minimálně do večerního duelu Slavie s Bohemians 1905 na druhé místo. Branky Zlína vstřelili Haris Harba a David Štípek, jediný gól Brna zaznamenal Michal Škoda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z gólu. Ilustrační snímek.

Článek

Brňané téměř půlhodinu soupeře přehrávali ve středu pole jednoduchou kombinační hrou na jeden dotek. Jejich snaha o přímočaré útoky ale končila většinou na pozorných domácích zadácích. Pokud se už dostali k zakončení, tak brankáře Dostála vážněji neohrozili. Střely Lacka a Řezníčka netrefily branku a jedinou práci měl Dostál při zneškodnění přetažených centrovaných míčů Šurala a Hyčky.

Zlín měl dlouho ve své hře pouze náznaky útočných akcí. Ovšem první slibnější situaci využil k otevření skóre. Ve 29. minutě Vukadinovič nacentroval před soupeřovu branku a nejlepší střelec Ševců Harba míč šikovně poslal pravačkou do sítě.

Po inkasovaném gólu dostala hra větší spád. Brněnský kanonýr Škoda se ve 36. minutě protáhl mezi soupeřovými zadáky, šanci zneškodnil včasným vyběhnutím až Dostál. Vzápětí mířili Lutonský i Škoda vedle.

Po změně stran Zlín převzal režii zápasu do svých rukou. Brňané vsadili ve snaze o vyrovnání na ofenzivní hru. Jejich úsilí ale naráželo na zformované zadní řady domácích fotbalistů, kteří hned po získání míče vyráželi do rychlých protiútoků. Většinu z nich zakládal aktivní Vukadinovič.

Po jeho průniku mezi zadáky Brna přidal v 64. minutě Štípek druhou branku Zlína. Zbrojovka ještě zesílila své útočné snažení, které v 70. minutě korunoval Škoda kontaktním gólem. Nejlepší brněnský střelec zaznamenal osmou ligovou trefu v sezoně a v tabulce kanonýrů dotáhl prvního sparťana Lafatu. V nervózním závěru už Fastav těsné vítězství udržel.

13. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)
Branky: 29. Harba, 64. Štípek - 70. Škoda. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Peřina. ŽK: Jugas, Holík, Dostál - Hyčka. Diváci: 4621.
Zlín: Dostál - Pazdera (58. Kopečný), Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič, Holík, Traoré, Štípek (85. HUbáček) - Harba, Jordan (77. Fantiš). Trenér: Páník.
Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák (73. Růsek), Sedlák - Hyčka (87. Pašek), Škoda, Lacko (62. Krejčí) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: