Hlavní obsah

Jihlava doma v lize neskórovala už 532 minut

JIHLAVA

Už 532 minut nedokázali fotbalisté Jihlavy dát v lize doma gól, což je vskutku tristní bilance. Navíc po středeční remíze s Mladou Boleslaví v dohrávce 15. kola Gambrinus ligy zůstávají dál přikováni na posledním místě tabulky.

Článek

"Chtěli jsme tři body anemáme je," reagoval bezprostředně po zápase kouč Jihlavy Karel Večeřa. "Ale pořád žijeme," zůstává dál optimistou v boji o záchranu.

Nezasvěcený návštěvník zápasu by jen těžko poznal, které z mužstev na hřišti je kandidátem na evropské poháry a které aspirantem na sestup. Třetí a na jaře vůbec nejlepší tým ligy - Mladá Boleslav -mnoho v Jihlavě nepředvedla, domácí Vysočina jí nic nedovolila, ale současně potvrdila i svou přetrvávající střeleckou impotenci.

Po sobotní domácí porážce 0:1 s ostravským Baníkem se však Jihlava dokázala herně trochu zvednout anepochybně jí v tom pomohlo i pět změn v základní sestavě. Svou roli v tom sehrál i nekvalitní terén. Na hrací ploše se po těžké zimě teprve začínají objevovat první stopy trávy, k ideálu má ale hřiště stále hodně daleko. "Musí se na tom hrát jednoduchý fotbal, pokud možno vzduchem. Když začnete hrát po zemi, tak to zavání chybou. Tomu jsme uzpůsobili sestavu," vysvětlil kouč.

Špílmachr Matějovský pykal za karty

Právě s ohledem na kvalitu terénu nechal jenom mezi náhradníky techničtější hráče Vladyku, který nevedl jako kapitán Jihlavu poprvé v lize, a Svobodu. Oba pak do hry zasáhli po přestávce, střelecké prokletí ani oni nezlomili. "Musel jsem tam dát typy hráčů, kteří se na tak špatném terénu lépe pohybují," prohlásil Večeřa.

Hosté přijeli bez svého špílmachra Matějovského, který pykal za karty. "Na tomto terénu nám tolik nechyběl," uznal trenér Dušan Uhrin mladší, který byl nakonec s bodem relativně spokojený. "Byl to hlavně boj, v defenzívě jsme neudělali jedinou chybu. Jsem rád, že nás remíza stále drží ve hře o třetí místo," dodal.

Reklama

Související témata: