Hlavní obsah

Sparta má první posilu. Na Letnou míří Néstor

Praha

Spekulovalo se o jeho příchodu do mistrovské Plzně, ale nakonec zamířil do tábora úhlavního rivala. Pražskou Spartu coby první zimní akvizice posílí čtyřiadvacetiletý španělský útočník Néstor Albiach, který přestupuje z pražské Dukly. Na Letné podepsal podle klubových stránek smlouvu na dva a půl roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Albiach Néstor z Dukly během duelu se Slavií.

Článek

„Jsem moc šťastný, že jsem podepsal v takhle velkém klubu. Doufám, že se mi ve Spartě bude dařit," řekl v pátek po podpisu smlouvy na Letné.

Ještě v listopadu v rozhovoru pro Sport.cz ale potvrzoval zájem z Plzně. „Ano, to je pravda. Zajímají se o mě, potvrdil mi to můj agent. Ale zatím v tom nemám úplně jasno. Musím to probrat hlavně s rodinou," prozradil před pár týdny.

Rodák z Xirivelly vyrůstal v mládežnických výběrech Valencie a Levante, první krůčky v seniorském fotbale ale udělal v třetiligovém mužstvu SC Requena. Poté jeho cesta vedla přes Olímpic de Xativa do Dukly.

Do Prahy se Néstor stěhoval v zimní přestávce sezóny 2012/2013, kdy posílil Duklu v rámci dvouletého hostování. Na Julisku později také přestoupil. V dresu Dukly doposud odehrál 69 ligových zápasů, v nichž vstřelil 14 branek a připsal si 9 asistencí.

Reklama

Související témata: