Hlavní obsah

Vyhovuje mi, když zápasy naskakují za sebou, říká teplický stoper Jeřábek o podzimní vytíženosti

Teplice

Společně s brankářem Tomášem Grigarem byl stoper Michal Jeřábek na podzim nejvytíženějším hráčem fotbalistů Teplic. Odehrál všech šestnáct prvoligových zápasů, aniž by na trávníku chyběl jedinou minutu. Stal se tak stabilním členem mužstva, které přezimuje na šestém místě tabulky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Lukáš Juliš ze Sparty (vpravo) a Michal Jeřábek z Teplic.

Článek

V Teplicích působíte po příchodu z pražské Dukly od ledna 2016. Čekal jste, že se plynule začleníte do základní sestavy a zabydlíte se na postu ve středu obrany?

Na jaře jsem absolvoval osm nebo devět utkání, což byla vzhledem ke čtrnáctikolovému programu docela slušná porce. A myslím, že jsem pak prožil dobrý půlrok. Měl jsem velkou herní praxi, takže snad mohu hovořit o spokojenosti. Cítil jsem se na hřišti dobře a vyhovuje mi, když zápasy rychle naskakují za sebou.

Vedle vás se ve stoperské dvojici vystřídali prakticky jen dva hráči.

Daleko více jsem toho odehrál s Michaelem Lüftnerem, byli jsme sehraní. Potom tam nastupoval Admir Ljevakovič a taky jsme to snad zvládli v pohodě. Na Spartě to byl těžký zápas.

Takže prožíváte optimální formu?

Pořád je ve fotbale na čem pracovat. Ale konkrétnosti ohledně herních nedostatků si nechám pro sebe (úsměv).

Jak s odstupem času hodnotíte šesté místo Teplic?

Kdybychom neprohráli v Příbrami a doma s Hradcem Králové, mohli jsme na tom být ještě lépe a být těsně v dosahu k první pětce tabulky. Ale s dvaadvaceti body můžeme být vcelku spokojeni.

Co říkáte na složení pětice v tabulce před vámi?

Velkým překvapením je asi Zlín, který se vklínil mezi Plzeň, Slavii, Spartu a Mladou Boleslav. Oproti původním předpokladům mi nesedí fakt, že tam není Liberec, jenž by svým kádrem měl patřit do horní části tabulky.

Jak vidíte teplické jarní cíle a záměry?

Momentálně se snažíme si spíš odpočinout a odreagovat se od fotbalu. Během sezóny se domů často nedostaneme, teď je k tomu příležitost. Ale postupně se začneme připravovat na začátek jarní části soutěže. Chceme sbírat body hlavně na domácí půdě, abychom potvrdili podzimní dobré výsledky z venkovních hřišť.

Reklama

Související témata: