Hlavní obsah

První posilou Slavie je Lvíče z Teplic, na cestě jsou i Nor a Chorvat

Praha
Aktualizováno

Sešívání cítí, že mistrovský titul mají na dosah. Proto znovu zbrojí. První zimní posilou fotbalistů pražské Slavie se stal dvaadvacetiletý stoper Michael Lüftner. Člen reprezentace do 21 přichází do Edenu z Teplic. Až do roku 2020 prodloužil smlouvu čerstvý reprezentant Antonín Barák. A jak avizuje šéf klubu Jaroslav Tvrdík, na cestě jsou další dvě posily - jedna z Norska, druhá z Chorvatska. V obou případech by mělo jít o zkušené hráče.

Michael Lüftner ve SlaviiVideo: Sport.cz

 
Článek

Sešívaní avizují, že v domácí lize se chtějí rozhlížet jen po reprezentantech. V případě obránce Michaela Lüftnera to platí. Člen Lavičkova týmu do 21 let podepsal s druhým týmem prvoligové tabulky smlouvu do června 2020.

Lüftner zatím nastupoval pouze za Teplice, za které na podzim v lize odehrál 14 zápasů a dal jednu branku. Celkem má v nejvyšší soutěži bilanci 87 utkání a pět gólů.

„Měl jsem také dvě zahraniční nabídky, z Itálie a z Norska. Jedna z nich byla pro českého hráče nadstandardní. Mám ale před sebou EURO s jedenadvacítkou a nechtěl jsem na jaře měnit prostředí a učit se nový jazyk. Odmalička jsem slávista, jdu tedy do správného klubu," pochvaluje si Lüftner.

Další nové tváře přijdou z ciziny

„Tým už máme natolik stabilizovaný a silný, že i bez dalších výrazných posil můžeme aspirovat na mistrovský titul. Přesto na přání trenéra kádr ještě doplňujeme. Další posilami by měli být další dva zkušení hráči, jeden z Norska, druhý z Chorvatska," avizuje šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Pokud jde o Nora, měl by jím být levý obránce a reprezentant Per-Egil Flo z Molde. Je synovcem bývalého kanonýra Chelsea Tore Andreho Floa. "Na příchodu jednoho vysoce kvalitního Nora do české ligy pracujeme," usmívá se hráčský agent Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Tvrdík také avizuje, že od 1. května by se měla Eden Arena přejmenovat na Stadión Pepiho Bicana. Nepříjemné pro sešívané je, že zápas posledního jarního kola s Brnem bude muset sehrát mimo svůj stadión, na který jsou nasmlouvány koncerty.

Reklama