Hlavní obsah

Sešívané čeká kvůli Rammsteinům azyl. Titul by mohli slavit na Julisce - nebo snad na Spartě?

Praha

Vedoucí Plzeň má sice odložený zápas na Bohemians k dobru, jinak na ni ovšem fotbalisté Slavie ztrácejí po podzimu jen jediný bod. Sešívaní proto větří v reálnou šanci na mistrovský titul. Na jaře mají velmi příhodný los, také se jim ovšem rýsuje jedna nemilá komplikace. Poslední domácí zápas s Brnem v závěrečném kole ligové soutěže budou muset nejspíš sehrát mimo svůj stadión. Koncem května totiž Edenem zaduní koncerty Depeche Mode a Rammstein.

Přejmenování stadiónu v EdenuVideo: Sport.cz

 
Článek

Nové vedení Slavie díky majoritním čínským vlastníkům dokončuje kompletní oddlužení klubu, k němuž by mělo dojít koncem prosince na valné hromadě.

„Podařilo se nám scelit akcie, vlastníme jich téměř sto procent. Téměř všechny investice v podobě půjček teď budou kapitalizovány, čímž dokončíme oddlužení klubu," avizuje šéf představenstva Jaroslav Tvrdík.

Červenobílí by také konečně chtěli být domácími pány v Edenu.

„Věřím, že k datu 1. května budeme moci vystupovat jako vlastník stadiónu. Od tohoto data bychom také chtěli Eden Arenu přejmenovat na Stadión Pepiho Bicana. Nechceme už nikdy opakovat situaci, abychom tady hráli bez platné nájemní smlouvy. Poslední ligové kolo ovšem asi budeme muset odehrát na jiném stadiónu, v Edenu jsou nasmlouvané koncerty," říká Tvrdík.

Fotbal versus tři koncerty

Slávisté věří, že řešení se ještě najde, nicméně termínový střet se zatím jeví jako neřešitelný. Závěrečné 30. kolo má úřední termín sobotu 27. května - a všechny zápasy se musí odehrát současně, předehrávky či dohrávky nejsou povoleny. Rozpis předem nasmlouvaných koncertů už je také daný - 24. května Depeche Mode, 28. a 29. května potom Rammstein.

Fotbalisté tak budou muset nejspíš odejít na jedno utkání s Brnem do azylu. Zrovna v něm přitom mohou teoreticky hrát o mistrovský titul!

„Pořád ještě doufáme, že by se termín posledního kola mohl posunout, abychom zůstali doma. Pokud to nebude možné, hledali bychom jiný stadión v Praze s odpovídající kapacitou," plánuje zástupce generálního ředitele Tomáš Syrovátka.

Teoretické možnosti jsou tři, praktická jen jedna. Nejideálnější je samozřejmě Letná, ale aby rival třeba slavil titul na jejím stadiónu, takovou bizarnost Sparta určitě nedopustí... Strahovský Evžen Rošický pak sice má velkou kapacitu, ale tribuny jsou v havarijním stavu, což se do května těžko změní.

Jedinou reálnou možností Slavie je tedy Dukla a její Juliska.

Reklama

Související témata: