Hlavní obsah

Teplice remízou s Jabloncem zkomplikovaly boj o 2. místo

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté nedokázali v nedělním utkání 28. kola porazit Jablonec a po remíze 1:1 si zkomplikovali boj o druhé místo, znamenající postup do předkola Ligy mistrů. Do svého soupeře sice po celý zápas vytrvale bušili, ale doplatili na neproměněnou penaltu Doležala z osmé minuty. Místo oslav šestnáctého utkání bez porážky v řadě tak po utkání Teplice zpytovaly svědomí.

Článek

Teplice začaly už tradičně nervózně a brzy také prohrávaly. Ve čtvrté minutě se totiž domácí obránci jen dívali, jak Baranek zpracovává míč uvnitř šestnáctky a 'slabší' levou nohou překonává svého letitého spoluhráče Poštulku.

Ke cti domácích nutno přiznat, že jejich hra od té chvíle byla nesmírně aktivní a nápaditá. Už v osmé minutě vběhl mezi Svojtku s Lacigou útočník Džeko a jeho průnik skončil penaltovým zákrokem. Jenže dnes se penaltovým střelcům na prvoligových stadionech nedařilo a teplický Doželal nebyl výjimkou; Špit jeho pokus vystihl, stejně jako dorážku Verbíře.

Teplickou ofenzivu ale neúspěch nezlomil. V 11. minutě měl další možnost Džeko, ale jeho volej skončil mimo. A tak se domácí postavili na nohy až díky standardní situaci: ve 23. minutě posadil míč Verbíř přesně na Kleinovu hlavu a bylo vyrovnáno.

Teplice mívají potíže, pokud soupeř usilovně brání a Jablonec po vyrovnání držel obranný blok hodně sevřený. Další šance proto nepřicházely.

O přestávce se hráči zřejmě dozvěděli výsledek Mladé Boleslavi a jejich nápor ještě zesílil. Už ve 49. minutě mohl využít rozhozené jablonecké obrany Benát, který se objevil dvanáct metrů před Špitem, jenže na gólmana nevyzrál.

V 63. minutě předvedl nádherný fotbalový okamžik Džeko, který si obhodil jabloneckého Kučeru, ale jeho přízemní volej ze dvou metrů mířil jen do boční sítě.

V posledních dvaceti minutách tlak ještě zesílil a hrálo se takřka výhradně v okolí jablonecké šestnáctky. Tepličtí fanoušci byli ve varu, zvlášť když z Brna přicházely stále příznivější zprávy. Jenže hosté dokázali odolávat až do závěrečného hvizdu, přestože domácí kouč Mareček posílal na trávník jednoho ofenzivního hráče za druhým. Jablonec se ale v osmi hráčích zakopal kolem šestnáctky a odvezl si cennou remízu.

Teplice - Jablonec 1:1 (1:1)
Branky: 23. Klein - 4. Baranek. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Večeřa. ŽK: Kučera, Baranek, Kordula (všichni Jablonec). Diváci: 4300.
Teplice: Poštulka - Doležal (82. Tesařík), Rada, Hunal (58. Kaufman), Krmaš - Verbíř, Klein, Jirsák, Benát (85. Fenin) - Džeko, Rilke. Trenér: Mareček.
Jablonec: Špit - Laciga, Svojtka, Kučera, Jindřišek - Baranek, Kiša (90. Pončák), Kordula, Weber - Lafata (46. Nulíček), Smíšek (90. Svátek). Trenér: Rada.
TABULKA

Reklama

Související témata: