Hlavní obsah

Radův odchod z Příbrami? Musíme přejít na úsporný režim, vysvětlil šéf klubu Starka

Praha

Rozchod s trenérem Petrem Radou z ekonomických důvodů a předání prvoligového týmu osmatřicetiletému kouči juniorky Kamilu Tobiášovi, synovi známého trenéra Pavla Tobiáše, potvrdil v sobotu pro Sport.cz i šéf příbramského fotbalového klubu Jaroslav Starka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisty Příbrami povede na jaře trenér Kamil Tobiáš.

Článek

„Musíme přejít z ekonomických důvodů na úsporný režim. V této situaci si nemůžeme dovolit platit tak kvalitního trenéra, jakým je Petr Rada. Dohodli jsme se proto na ukončení naší spolupráce," řekl do telefonu Starka, který se ozval z Kanárských ostrovů, kam v sobotu odletěl na dovolenou.

„Upřímně mě to mrzí, protože Petr Rada u nás v těžké situaci odvedl velký kus práce a uhrál s mužstvem devět bodů, o nichž doufám, že na konci jara budou zlaté, tedy že se zachráníme. Nemůžeme si ale dovolit ani drahé posily, proto budeme sázet na naše odchovance a zkoušet některé hráče ze zahraničí s vírou, že mezi nimi najdeme takové, kteří nám pomohou. Kamil Tobiáš situaci v klubu zná, pracuje u juniorky. Je to mladý ambiciózní trenér s nejvyšší licencí. Věřím, že se mu podaří ligu zachránit. Když ne, uděláme všechno proto, abychom se do ní co nejdříve vrátili," dodal Starka.

Mladý Tobiáš povede Příbram poprvé v úterý na Vyšehradu v utkání Tipsport ligy proti Táborsku. K dispozici bude mít mimo jiné i záložníka Josefa Bazala, jenž přišel na hostování ze Slavie. V tréninku si vede dobře i brazilský obránce Bernardo z Vlašimi. O osudu dalších hráčů, kteří jsou na zkoušce, se rozhodne v průběhu zimní ligy.

Zachrání se fotbalisté Příbrami pod trenérem Kamilem Tobiášem letos v první lize?
Ano
14,7 %
Ne
85,3 %
Celkem hlasovalo 5366 čtenářů.

Reklama

Související témata: