Hlavní obsah

Ščasný zůstane trenérem fotbalistů Mostu

Trenérem fotbalistů Mostu bude i v jeho druhé prvoligové sezóně Zdeněk Ščasný. Osmačtyřicetiletý kouč tak dostane možnost navázat na svou úspěšnou práci, kterou v klubu odvedl během letošního jara, kdy nováčka dovedl k jisté záchraně již několik kol před koncem soutěže. Ščasný podepsal s Mostem dvouletý kontrakt, nemění se ani složení realizačního týmu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisty Mostu povede nadále trenér Ščasný - ilustrační foto

Článek

Hrajícím asistentem tedy zůstane i nadále Horst Siegl. ČTK o tom informoval ředitel klubu Emil Boukal.

Ščasný převzal Most během zimní pauzy, kdy byl tým na posledním místě tabulky a k záchraně měl hodně daleko. Jenže ve dvanácti zápasech pod jeho vedením Severočeši šestkrát vyhráli, čtyřikrát remizovali a 22 získaných bodů je posunulo aktuálně na osmou příčku tabulky.

I proto se všeobecně očekávalo, že Ščasný své působení v Mostu prodlouží. Navíc na stadión to nemá daleko, protože bydlí v Roudnici nad Labem, a vzdálenost od bydliště udával jako jeden z důvodů, když se po zahraničních angažmá v řecké lize vracel do české ligy. Zde již předtím trénoval Spartu a Žižkov, celkem má na kontě v roli trenéra v domácí soutěži 139 zápasů s bilancí 73 výher, 37 remíz a 29 porážek.

Jeho asistentem zůstane nadále podle Boukala také sedmatřicetiletý Siegl, který ještě nehodlá pověsit kopačky na hřebík. "O tom, jak bude využíván v roli hráče, rozhodne samozřejmě trenér, ale s koncem Sieglovy kariéry nepočítáme," řekl Boukal.

Reklama

Související témata: