Hlavní obsah

Zůstaň, škemrali v Seattlu. Ivanschitz chtěl zpátky do Evropy a kývl Plzni

Tituly už vyhrál v Rakousku a koncem loňského roku také v zámořské MLS. Přestup zkušeného rakouského záložníka Andrease Ivanschitze do Plzně patří v zimě na české fotbalové scéně k nejatraktivnějším. Třiatřicetiletý světoběžník je od pátku s novými spoluhráči na soustředění Viktorie ve Španělsku.

Foto: fcviktoria.cz

Andreas Ivanschitz již v barvách Viktorie Plzeň.

Článek

Smlouva na rok a půl je podepsána, ostřílený Rakušan je další posilou Plzně. Naposledy působil v zámořském Seattlu, jemuž nedávno pomohl k historicky prvnímu titulu.

„V Sounders mi sice řekli, že mi chtějí nabídnout další smlouvu. Já se ale chtěl vrátit s rodinou do Evropy. Čekal jsem, které kluby o mě projeví zájem a byl to celkem dlouhý proces trvající několik týdnů. Nakonec mi zavolal trenér Plzně a řekl, že má zájem přivést mě do Viktorie," líčí Andreas Ivanschitz v prvním rozhovoru pro klubové stránky.

„Měl jsem pár dní na to, abych si v Seattlu všechno vyřídil. Pak už jsem letěl do Vídně a následně do Valencie. Konečně jsme se mohli potkat, popovídat si a podepsat smlouvu. Byly to pro mě náročné dny, ale teď jsem opravdu šťastný."

Plzeň má v evropském fotbale zvuk

Z nových spoluhráčů zná hlavně kapitána Hubníka a Limberského. „Vím, že Plzeň je několikanásobným mistrem, hrála Ligu mistrů i Evropskou ligu. Má v evropském fotbale zvuk. To je jeden z důvodů, proč jsem tady. Viktoria je ambiciózní a cílevědomý tým, chce hrát o mistrovský titul, má dobrého kouče, kvalitní lidi okolo týmu a skvělé hráče. Zkusím ze sebe vydat to nejlepší, zapadnout mezi spoluhráče a pomoci klubu dosáhnout jeho cílů," líčí Ivanschitz.

Dobře si pamatuje, že svůj první gól v národním týmu vstřelil právě Čechům. Do Plzně míří pro další klubové úspěchy.

„Vyhrál jsem rakouskou i americkou soutěž. Nezvítězil jsem v řecké lize, i když jsme tomu byli velmi blízko. Dlouho jsme byli první, ale ve dvou posledních kolech sezóny jsme prohráli a přeskočil nás Olympiakos. Bohužel se nám s Panathinaikosem nepodařilo vyhrát ligu, bylo to opravdu těsné. Mám dva tituly z Rapidu Vídeň a Seattlu Sounders v loňském roce," připomíná posila.

Reklama

Související témata: