Hlavní obsah

Další rána pro Liberec!? Kapitán Pokorný už je na prohlídce ve Francii

Liberec
Aktualizováno

Fanoušků fotbalového Liberce by se mohli zeptat: Máme pro vás dvě zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou, kterou chcete slyšet dřív...? Nejprve tedy tu horší. Hráčský exodus nejspíš rozšíří kapitán Lukáš Pokorný. Reprezentační stoper odletěl na zdravotní testy do francouzského klubu Montpellier. Slovan před ním v zimě opustilo již deset hráčů! A ta dobrá? Ze Slovácka se vrací záložník Milan Kerbr, který pod Ještědem podepsal smlouvu na rok a půl, spolu s ním přichází také záložník či obránce Ondřej Kúdela z Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pokorný ze Slovanu Liberec v utkání s Duklou.

Článek

Příznivci Slovanu už na sociálních sítích ztráceli trpělivost. Liberec na podzim vydělal účastí v základní skupině Evropské ligy, nedávno do Slavie zpeněžil i Sýkoru. Adekvátní nákupy však ne a ne přijít, mužstvo se před jarním bojem o záchranu naopak oslabuje. Vedle reprezentanta Sýkory jsou fuč i Folprecht či Komličenko.

A teď je na řadě kapitán Lukáš Pokorný. Francouzský list L'Équipe avizoval, že o stopera usiluje třináctý tým francouzské ligy Montpellier. A mluvčí libereckého klubu Lukáš Váňa potvrzuje, že už tam Pokorný odletěl na zdravotní testy.

Třiadvacetiletý obránce se vypracoval mezi největší opory Slovanu a loni v srpnu si v přípravě s Arménií připsal také první start v seniorské reprezentaci. Na podzim však nadějného stopera na téměř dva měsíce vyřadilo ze hry zraněné koleno.

Zatím pouze dvě posily

O Pokorného se zajímala třeba i Sparta a spekulovalo se, že pokud by se Letenští dohodli s libereckým koučem Jindřichem Trpišovským, chtěl by si stopera vzít s sebou do Prahy. Trenér však ve Slovanu zůstal a Pokorný mu nejspíš zmizí do Francie.

Fanoušky Liberce snad aspoň trochu uklidní, že klub během pondělí oznámil také příchod dvou nových tváří. Nejprve návrat záložníka Milana Kerbra, který podepsal smlouvu na rok a půl. A chvíli po něm také angažování defenzivního záložníka či středního obránce Ondřeje Kúdely z Mladé Boleslavi. Se Slovanem podepsal smlouvu na dva a půl roku. Zkušený, brzy třicetiletý zadák, prošel v české lize Slováckem, Spartou, Kladnem a Mladou Boleslaví, kde prožil nejdelší část své kariéry.

Liberec již v zimě získal útočníka Radka Voltra ze Slavie a pak také z Plzně sedmnáctiletého útočníka Martina Graiciara. Další hráče ještě Slovan shání, ale třeba levonohého záložníka Jaroslava Zeleného, jehož si vyhlédl v Karviné, mu vyfoukl Jablonec.

Reklama

Související témata: