Hlavní obsah

Karviná odletěla do Turecka i s Wágnerem a Kalabiškou

Karviná

Dvě posily do útoku si na cestu na soustředění do Turecka přibalili v Karviné. Kádr po podzimu sedmého týmu ePojištění.cz ligy se v neděli ráno rozrostl o Tomáše Wágnera z Jablonce a mladoboleslavského Jana Kalabišku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber

Článek

Oba v neděli ráno v Karviné vyfasovali klubové propriety a odpoledne už seděli v autobuse mířícím na vídeňské letiště, odkud nováček první ligy odletěl do turecké Antalye. „Oba znamenají jednoznačné zkvalitnění ofenzivy, které se jeví jako nezbytné. Výkony obou útočníků byly v přípravě zatím velmi slabé," řekl trenér Karviné Jozef Weber na adresu stávající útočné dvojice Filipa Panáka a především Slováka Pavola Jurča.

Třicetiletý Kalabiška bude v Karviné působit na půlročním hostování s obcí. Také o čtyři roky mladší Wágner bude v Karviné pouze hostovat do konce sezóny. Do Slezska putoval jako hráčská kompenzace za záložníka Jaroslav Zeleného, který do Jablonce přestoupil před pár dny. „Honza je levonohý univerzál, může hrát na více postech. Tomáše známe, stáli jsme o něj a máme radost, že je u nás. Jde o kvalitního útočníka, který umí střílet góly. Snad to u nás prokáže," řekl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Mladoboleslavský Kalabiška v české lize odkopal 78 zápasů a vstřelil 7 gólů. První ligový start si připsal v dresu Příbrami v roce 2008. Pět let také ve slovenské Senici, v jejímž dresu se předloni stal králem střelců slovenské nejvyšší soutěže.

Útočník Tomáš Wágner začínal s fotbalem v Příbrami. V Česku hrál také v Plzni, Mladé Boleslavi a Jablonci. Na podzim dal 4 góly v devíti zápasech, z toho tři v 1. kole do sítě Karviné. V české nejvyšší soutěži odehrál 180 utkání a vstřelil 47 gólů.

„Je dobře, že se k týmu připojili už před soustředěním, ale i kdyby za námi přiletěli, tak by to nebyl problém," řekl kouč Weber. Karviná se v Turecku utká ve středu 1. února s ukrajinskou Poltavou a v sobotu 4. února s lídrem polské Ekstraklasy Jagiellonií Bialystok. Ve třetím zápase, které je naplánováno na 7. února, se Karvinští měli utkat s ukrajinským Dněpropetrovskem, kde působil sedm let gólman Jan Laštůvka. Z duelu ale sešlo a Karviná soupeře pro závěrečné utkání tureckého pobytu bude teprve hledat. „Chtěl bych tým z Ruska nebo z Ukrajiny," řekl Weber.

Reklama

Související témata: