Hlavní obsah

Duel Hradce s Duklou se uskuteční, trávník prošel kontrolou

Hradec Králové

Nedělní zápas první fotbalové ligy mezi domácím Hradcem Králové a Duklou Praha se uskuteční podle plánu od 14 hodin. Původně nebylo jisté, zda duel 17. kola nebude kvůli promrzlému trávníku odložen, ale rozhodčí Radek Příhoda po sobotní kontrole označil hřiště za způsobilé.

Foto: FK Jablonec

Ilustrační foto.

Článek

Východočeský nováček na Všesportovním stadionu v Malšovicích pustil vyhřívání už 3. února, ale trávník byl přesto promrzlý a objevila se na něm i plíseň. Ve středu kontrolor z Ligové fotbalové asociace ještě o způsobilosti nerozhodl, definitivní verdikt padl až dnes.

"Stav hrací plochy odpovídá pravidlům, hrát se bude. Prošli jsme hrací plochu, domácí klub udělal maximum a je to hratelné, takže jsme rozhodli o tom, že utkání se odehraje," uvedl Příhoda na facebooku Hradce.

LFA před začátkem jarní části sezóny zavedla systém kontroly vyhřívání trávníků. Součástí inspekce bylo i měření teploty terénu. Cílem bylo zabránit tomu, aby se opakovala situace z posledního podzimního kola, kdy byl kvůli nezpůsobilému terénu těsně před výkopem odložen zápas Bohemians 1905 s Plzní. Vršovický klub za podcenění situace dostal pokutu 350 tisíc korun.

Reklama

Související témata: