Hlavní obsah

Mrzí mě inkasovaný gól po nekomunikaci hráčů, litoval kouč Brna po remíze v Teplicích

Teplice

Remízou v Teplicích odstartovali fotbalisté Zbrojovky Brno jarní boj o záchranu v první lize. Z postu čtrnáctého celku tabulky vybojovali na půdě šestého týmu aktuálního pořadí bod po výsledku 1:1. Zopakovali si tak plichtu z podzimu se stejným soupeřem (tehdy to bylo 0:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Svatopluk Habanec - ilustrační foto.

Článek

„V prvním poločase spíš převažovala taktická hra nad větším tempem. Měli jsme sice slušné držení míče, byli jsme častěji u balónu, ale udělali jsme velkou chybu a po ní dostali branku," konstatoval Svatopluk Habanec, jehož mrzel inkasovaný gól. „Domácí Fillo využil volného prostoru k individuální akci i zakončení. Z naší strany došlo k nekomunikaci mezi hráči, což mně vadí. Dalo se to vyřešit mnohem lépe," rozebíral kouč.

Druhá půle nabídla otevřenější fotbal. „Oba týmy mohly rozhodnout, u domácích hlavně Vaněček, u nás Michal Škoda měl na kopačce vedoucí gól, což se nestalo. Takže celkově hodnotím remízu jako zaslouženou," přemítal Habanec.

Proti Brnu nastoupil za Teplice poprvé Alois Hyčka, který ještě na podzim patřil k oporám Zbrojovky. Jak hodně trápil svůj bývalý tým? „Nechtěl bych to jméno moc rozdmýchávat. V kádru duše mně mrzí, co se událo s Aloisem Hyčkou. Myslím, že jako trenér, který ho vytáhl do většího fotbalu, bych si zasloužil větší komunikaci s hráčem. Lojzovi přeji, ať se mu daří, ale myslím, že nás moc nezlobil," uvedl Habanec, pod jehož vedením nastupoval Hyčka v první lize už v sezóně 2010/2011 v dresu FK Ústí nad Labem.

Velkou postavou Brna byl kapitán Pavel Zavadil, jemuž zanedlouho bude 39 let. „Jednáme s ním o prodloužení smlouvy s plány na roční kontrakt. Uvidíme, jak se bude Pavel cítit, a jestli je schopný přestěhovat se do Brna. Vedeme s ním širokou debatu a nějakým způsobem se rozhoduje, co bude dál po hráčské kariéře,"řekl Habanec na adresu brněnského kapitána.

Šmejkal: Jsem trošičku zklamaný

Teplický trenér Daniel Šmejkal přiznal, že jej výsledek neuspokojil. „ Jsem trošičku zklamaný. Viděli jsme klasické první utkání sezóny. A podle mého názoru jsme dostali hodně lacinou vyrovnávací branku. Až v posledních pětatřiceti minutách se hrálo nahoru-dolů. Oba týmy ale nevyřešily finální situace," mínil kouč. Co jeho mužstvu chybělo k lepšímu vstupu do jara? „ Odvaha a víc uvolněnosti. Ale to se zpravidla pokaždé vztahuje k prvnímu utkání po zimě. A scházela nám druhá vstřelená branka," uvažoval Šmejkal.

Kouč vystřídal v poločase Aloise Hyčku. „Nebylo to ze zdravotních důvodů, ale spíš z taktického hlediska. Předpokládali jsme, že budeme hrát do plné obrany a střídající Nivaldo je v těchto momentech silnější," vysvětlil teplický trenér.

Po domácí remíze s Brnem se teplickému týmu vzdaluje pátá příčka tabulky. „Máme za sebou první kolo a musíme se soustředit na každý zápas. Takže teď se zaměříme na to, abychom dokázali bodovat v Mladé Boleslavi," dodal Šmejkal k rozbíhající se jarní sezóně.

Reklama

Související témata: