Hlavní obsah

Kdybych měl říct, co si myslím, nemohl bych už trénovat, soptil kouč Slovácka po duelu s Jabloncem

Posledních osmnáct minut měli fotbalisté Jablonce po vyloučení domácího Daníčka v jarní ligové premiéře v Uherském Hradišti výhodu jednoho muže v poli navíc, přesto byli po skončení utkání spokojenější s bezbrankovou remízou víc než Slovácko.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Stanislav Levý opouští střídačku poté, co byl v utkání s Jabloncem vykázán na tribunu.

Článek
Fotogalerie

„Ve vyrovnaném střetnutí si soupeř vypracoval víc šancí. Bodík jsme urvali po velmi těžké práci," tvrdil jablonecký trenér Zdeněk Klucký.

Také obránce Jaroslav Zelený, který odehrál po přestupu z Karviné za Jablonec první mistrovský zápas, plichtu bral. „Vzhledem k průběhu utkání za ni musíme být rádi. Vždyť nás několikrát podržel brankář Hrubý. Obraz hry se příliš nezměnil ani po Daníčkově vyloučení. Domácí sice v deseti trochu zalezli, ale my jsme jejich defenzívu jen hrozně těžko překonávali. Tři body jsme si asi nezasloužili," uznal Zelený.

Hráči Slovácka se naopak netajili zklamáním. „My jsme rozhodně dva body ztratili," měl jasno záložník Vlastimil Daníček, jenž těžce nesl, že musel po střetu s hostujícím Pospíšilem předčasně ze hřiště. „Nebudu říkat, že tam kontakt nebyl. Chtěl jsem odehrát balón, ale byl jsem u míče později než protihráč. Nebyl v tom ovšem absolutně žádný úmysl a navíc nešlo o nic likvidačního. Červenou jsem si podle mého názoru nezasloužil," domníval se.

Levý: Dostal jsem informace, že jsme měli kopat penaltu

Jablonecký Martin Pospíšil se nechal slyšet, že šlo jednoznačně o nedovolený zákrok. „Byl jsem u míče dřív než Daníček. Balón jsem odehrál a on mě poté fauloval. Záleželo na sudím, jakou kartu mu ukáže," líčil Pospíšil.

Sporná situace pořádně rozlítila kouče Slovácka Stanislava Levého, který proti vyloučení protestoval tak vehementně, že byl rozhodčím Houdkem vykázán z lavičky na tribunu. „Kdybych měl po pravdě říct, co si o tomto utkání myslím, nemohl bych už dál trénovat," tvrdil Levý po zápase. Naštvalo ho nejen Daníčkovo vyloučení. „Dostal jsem informace, že jsme měli za ruku kopat penaltu," prozradil.

Výkon jeho mužstva se mu víc zamlouval ve druhé půli. „Do poločasu jsme měli hodně zbytečných ztrát. Po pauze však muselo být všem jasné, který tým jde cílevědomě za vítězstvím. Jenže potom přišla červená karta. Mrzí mě, jakým způsobem zápas proběhl. Svému mužstvu však skládám velký kompliment za to, jak k němu přistoupilo," uvedl Levý.

Reklama

Související témata: