Hlavní obsah

Tohle bych měl dávat! Ale hlavní je výhra, uvědomuje si Ivanschitz

Plzeň

Zahrál si bundesligu, španělskou La Ligu, naposledy americkou MLS. V sobotu v Doosan Aréně Andreas Ivanschitz poprvé ochutnal českou soutěž. Hlavní zimní posila Plzně si mohla hned v premiéře připsat gól, proti Příbrami se 33letý záložník zjevil ve dvou šancích. Při první netrefil branku, při druhé napálil břevno. „Tohle musím dávat,“ zlobil se na sebe někdejší kapitán rakouské reprezentace po utkání, které Viktoria díky Krmenčíkově gólu vyhrála 1:0.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňská posila Andreas Ivanschitz.

Článek

Dlouho jste se nemohli gólově prosadit. Neobával jste se, že Příbram tlaku Viktorie odolá?

Bylo důležité, že jsme si šance vytvářeli. Až na jednu jsme bohužel všechny zahodili. Kdybychom některou proměnili dříve, bylo by pro nás utkání mnohem jednoduší.

Splnila premiéra vaše představy?

Předně, moc jsem se na utkání těšil, příprava už byla dlouhá. Byl to pro mě první duel v české lize, všechno je tu pro mě nové. Soupeře nemám tak přečtené. Příbram mě však překvapila, jak dobře bránila.

Očekával jste takový vzdor od posledního týmu tabulky?

Na tabulku se nesmíte nikdy dívat. Je jedno, jestli hrajete proti prvnímu, osmému nebo poslednímu týmu. Vždycky do toho musíte dát maximum, jinak je problém. Máme vysoce kvalitní a ambiciózní tým, což jsme ukázali. Jediným problémem byla produktivita.

Jen vy sám jste mohl vstřelit dvě branky...

Ty šance mě mrzí. Při té první jsem dostal míč na penaltu, ale neměl jsem dobré načasování. Pak jsem trefil břevno. Takové šance musím proměnit. Věřím, že příště se už nezmýlím. Ale hlavní je, že máme tři body. To je jediné, co se počítá.

Co jste říkal tradiční plzeňské děkovačce po utkání?

Byla to veselá oslava. Je pozitivní cítit propojení hráčů s fanoušky. Musím říct, že veselé to bylo i v kabině, kde probíhaly různé pokřiky, které se budu muset naučit.

Jak se perete s češtinou?

Působil jsem v mnoha zemích, všude jsem se snažil rychle přizpůsobit tamní řeči. Čeština je pro mě pořádně těžká. Hráči i trenér mi ale hodně pomáhají. Budu dělat, co bude v mých silách, abych brzy česky rozuměl. A byl schopen porozumět i otázkám na tiskovce. (směje se)

Reklama

Související témata: